Германски јазик

Дискусија во 'Образование' започната од Ivu4, 15 септември 2011.

1. AngVoj

AngVoj Нов член

Се зачлени на:
    10 јуни 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали веќе полагаше за А1? И ако да дали може да споделиш како се одвиваше полагањето, дали беше тешко? Јас полагам за два дена и малку сум возбудена.

2. Milaa121212

Milaa121212 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2022
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    14
    Ve molam da pishete sto vi se padnalo jas polagam naredna nedela

3. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    17
    Zdravo

Dali postojat grupi ili ne znam besplatni aplikacii kade bi mozela da vezbam govor na germanski ?

4. НАНИНАНИ

НАНИНАНИ Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    I jas utre ke polagam

5. НАНИНАНИ

НАНИНАНИ Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Dali vo ambasada e prifaten digitalen certifikat ili treba da platam 2000 plus za da mi se ispecati?

6. AngVoj

AngVoj Нов член

Се зачлени на:
    10 јуни 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Од hören и lesen не запамтив многу што беа прашањата, ама тие не се тешки само треба да слушаш внимателно. Писмото беше да се пиши маил на учителката на син ми, дека нема да можам да одам на родителски термин во училиште. Да и пишам извинување, причина зошто нема да можам и да предложам нов термин. Sprechen на почеток си се претставуваш, на голем лист е напишано по редослед за што да зборуваш. Дополнително ме прашаа за спелување на градот каде што живеам и телефонскиот број. Е сега од прашањата има многу картички, може да ти се падне било што (пр. вториот дел: Zug, übernachten, Wochnung, Urlaub (со тие имаш и тема) и третиот дел сликички: комјутер, отворена врата, разгледници, пари, баскет...).