Германски јазик

Дискусија во 'Образование' започната од Ivu4, 15 септември 2011.

1. girlsgirl

girlsgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Здраво. Дали има некој возрасен што одел на курс во YES International Language School во Аеродром? Како сте задоволни?

2. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    69
    Здраво,
    Во Yess оди син ми, кој е ученик во основно училиште. Моја најтопла препорака за неговата професорка по германски јазик Ивана Митиќ. Таа девојка е богатство да ја имате за професор. Толку е посветена и ги мотивира децата да учат. Реткост е денес некој толку да се труди да предава убаво, и нормално - одма си има резулати.

3. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    12.951
    Дали некој скоро полагал Телк Б2 во ЛингваЛинк?
    Пред некој месец објавуваа термини на веб-страната, но сега нема, па ме интересира дали уште прават Телк полагања.
    Сакам да се пријавам таму пошто е 6800, а во Гете ова ниво е малку поскапо 7400.

4. Snek@

Snek@ Нов член

Се зачлени на:
    2 март 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Ќе ве замолам да ме контактира некој што полагал Б2 во Гете Институтот во Скопје. Имам неколку прашања. Итно е. Благодарам однапред.

5. silenttr27

silenttr27 Нов член

Се зачлени на:
    26 март 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Дали некој посетувал настава во Гете. Замолувам некој да ме контактира, би сакал нешто да прашам. Благодарам однапред.

6. Глуварче19

Глуварче19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    13
    Dali polagase veke

7. Глуварче19

Глуварче19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    13
    Nekoj sto polagal veke vo Goethe da me motivira..polagav pisav solidno resavav i zborev pa i prosecno dobro..no vo delot za email temata bese da zakazam rodenden vo restoran na edna gospoga...jas ja pozdraviv gospogata..voved napraiv prasav kako ste..e sea mesto da zakazam da se zablagodariv za pokanata kazav i deka kolata mi se rasipa ke dojdam so voz koe sto ne bese navedeno vo temata..pisav da mi odgovorat i srdecen pozdrav.
    Pa dragi moi dali za ova bi me padnale na testot ili bi dobila pak poeni.
    Cekam odgovorcinja

8. Глуварче19

Глуварче19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    13
    Nekoj sto polagal veke vo Goethe da me motivira..polagav pisav solidno resavav i zborev pa i prosecno dobro..no vo delot za email temata bese da zakazam rodenden vo restoran na edna gospoga...jas ja pozdraviv gospogata..voved napraiv prasav kako ste..e sea mesto da zakazam da se zablagodariv za pokanata kazav i deka kolata mi se rasipa ke dojdam so voz koe sto ne bese navedeno vo temata..pisav da mi odgovorat i srdecen pozdrav.
    Pa dragi moi dali za ova bi me padnale na testot ili bi dobila pak poeni.
    Cekam odgovorcinja

9. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    773
    А предходно дали имаше положено за А1, А2, дали имаше познавање од јазикот? Те прашувам затоа што и јас сакам да купам од кај неа, живеев во Германија и знам како некое основно ниво на комуникација но не сум сигурна дали да купам Б1 или А2. Пиши ми и цена ако може, ти благодарам однапред

10. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    12.951
    Има некој полагано Телк Б2 да сподели за колку време доби резултати?