Јас студирам германски, при крај сум. Ако некој има било какви потешкотии, слободно нека пише тука или во лп.
bei einer sauberungsaktion sammelten naturfreunde namlich einege hundert kilogramm mull: sauerstoff-flaschen, gas - behalter, ieere beterien можи превод
Hallo ihr Lieben! Deutsch ist die schönste Sprache der Welt!! Es tut so gut wenn ich Deutsch rede. Alles tönt so cool am liebsten würde ich ständig Deutsch reden obwohl wir in der Schweiz unser Schweizerdeutsch (eigener Dialekt) haben. Liebe Grüsse aus der Schweiz
Како мала живеев во Виена, а сега таму сестра ми е во школо последна година. Ако на некој му треба нешто слободно нека ми пише. Поздрав
Ете веќе неколку години живеам во Германи .Го знам јазикот како мајчин .Ако некому му треба помош meldet euch einfach
Sie - или Таа, се однесува на тортата(претпоставувам е надоврзување на предходната реченица) Die Torte- женски род, поради тоа Sie-Таа.
Хахаха! Немој да мислиш дека е лесен. Ќе треба и времињата да ги учиш и сите останати глупости! Mama hat eine Torte gebacken.
Пеперминт, движење со сеин, мирување со хабен. Има исклучоци, ама не верувам дека ќе ги замараат со тоа во основно.
И то како не замараат. Кај нас во 8мо во книгата има и за исклучоци и се.. Дадена ни е една табела од неа да учиме .. И додека пола од класот ко телиња гледаат во неа некои си ја учат на памет а некои само ја разбираат целата поента на Perfekt ...
На некој ако му требаат приватни часови по германски слободно може да ме контактира во лп. За секаков вид на потрби, без разлика дали е за испрашување или тест...може да се договориме и за средба.