Ако не се регулира, ќе ти ја зголемат дозата. Битно ќе си каснеш што сакаш без да чувствуваш вина. Јас за волја на вистината јадам се', пици, чоколада... Па ни во бременост немав толку висок шеќер на гладно.
Затоа ти реков дека ти е стрес.Мене еве од првата бременост уште ме контролираа, те какви не генетски испитувања не ми направија на крај се е во ред ,а шеќерот висок.Се чудеше докторката.Еве пример имам термин мм на раб дете со мене се плаши од секој можен човек и плака, каква да бидам кога не можам да ја смирам , а и др не ја слушам.Под стрес.Откако пркна малку и јас почнав на работа ми се регулира шеќерот Така да полека ќе ти се среди кога ќе пркне бебече
Јас седев скоро 4 часа. Ми земаа крв па после некое време ми дадоа да пијам гликоза, за еден час ми земаа пак крв, после еден час пак ми земаа крв. Ми рекоа да не се движам и цело време таму седев.
Ти благодарам за ова, ми даде надеж Мерам и јас шеќер сега еве 4ипол месеци после пораѓај. Ако јадам нешто со бело брашно хаос невиден. Мислам дека и од благо не ми се качува толку колку од брашно. Се надевам ќе се среди. Не ми е проблем ќе одбегнувам што треба, само се нервирам заради коронава ништо човек не може да испита Планирам да почнам да вежбам по малце па ќе видиме како ќе биде.
Конечно денес го испитав и шеќерот. Како што претпоставував низок е. Дали заради тоа толку многу ми се јаде шеќер, и тоа коцки шеќер? Препекав цела бременост и ја поминав цело Ск и Косово за да ги најдам меките Босански коцки. И дека ги нема, дури со лажица јадам шеќер во прав. А по истите бев луда и во првата бременост. Бог да чува
Денес пак ручав ориз ама без леб.По еден чес шеќерот 5.6 Значи морам да се учам да јадам без леб Вчера на ручек испив два сока оти во ресторант, будала бе, кога видов дома 9 леле ми се стемни.Не знаев од што ми е па кога ми текна си се карав.Од сега само вода ќе пијам
Можеш да си правиш леб по хроно. Без пченично и пченкарно. Може овес, рж, јачмен, хељда, спелта..... семки ставај слободно.
Имам пекарче можам да го активирам, ама во прва бременост повраќав од домашен леб и сега машинчето ми е острането од кујна.Уште ми е страв да јадам
Девојки, денес испитував скриен шеќер во Авицена, и ме збуни резултатот за гликемија 2 часа по оптоварување, а кај гинекологов мој имам закажано во петок, а до тогаш незнам што да мислам дали е опасно или не...
Девојки можеби е спомнато некаде погоре,ама потсетете ме,кога е најдобро да се испита скриен шекер? јас сум 26недела сега!
Кај мене покажа 3.2 на гладно 8.9 прво боцкање по тоа шербетот 8 последно боцкање Овие рез шашави се малку а На стандарт крвна слика секој месец проверувам на гладно околу 4.6 ми е секоаш После сум на док да ги виде или понеделник тек
Иначе баш да пишам, минатиот пат правев во Авицена и таа гликозата беше отров блага за разлика од сега кај што правев беше обичен шербет, ни јак ни ништо. Дали можеби затоа не ми покажа низок шеќер?
Мислам дека треба 75грама шеќер, јас ова што го пиев кога ми испитуваа беше премногу благо. Нормално 10 часа претходно не смеев да јадам ништо