Па закажав за утре, но не ми кажаа ништо за јадење и пиење. Само ми кажаа дека таму ќе треба да бидам 3 саати.
Здраво девојки. Јас сум 18+6 и денеска проверував скриен шекер по препорака на матичната бидејки во последно време многу ми се слошуваше од нигде никаде. Тестот го правев во Биотек и еве ги резултатите: На гладно 5.2 од 5.8, после 60мин 7.6 од 8.8 и после 120мин. 7.1 од 6.8.... Уште не сум се консултирала со гинеколог утре ќе одам, денес цел ден си плачам мака ми е, некој совет
Не е за плачење секако. Мислам дека треба месецов да намалиш/исклучиш благо, бел леб, па провери пак. Нема потреба од паника, се се регулира.
Zdravo 26 nedela sum i sakam utre da odam da proveram skrien sekjer. Bidejki nisto ne mi objasnija kako so e procedurata , moze li da mi kazete dali i kolku blago treba da se izede i do kolku casot ? Blagodaram
Три дена пред да испитуваш треба да јадеш благо со секој оброк. Дента пред да испиташ треба да јадеш до 19 часот све и после тоа ништо освен водичка.
Идеш гладна, те боцкаат на гладно па ти даваат гликоза или јак шербет да испиеш, после саат време те боцкаат и после пак уште саат. Значи три боцкања за три саати.
Не јадеш никакво благо, си јадеш нормално како и секој друг ден. Последен оброк во 7, 8. Како и за обична крвна слика. Стануваш сабајле и не пиеш вода, голтка две нјмногу. Таму ке те боцкаат на гладно, ке пиеш раствор, па за 1 ча с, па за 2. Во меѓувреме нема да одиш, нема ништо да јадеш и пиеш.
Kako izdrzuvate posleden obrok 7-8?? Kaj 10 obavezno jadam nesto i poslednive denovi 4-5 nokta se budam od glad.17+4 sum
Еден ден е ќе се истрпи. Денот пред испитувањето стани си порано, за вечерта да си легнеш кај 8 и да ти биде последен оброк тој.
Јас денес се јавив да закажам во авицена. Термини со картони имаат тек за 2 3 недели, на приватно и порано. Цените се 36 ден со картони, 450 без. Мора да се јавиш да закажеш термин. 12 часа треба да не си јадена, мене ми закажаа за 10:30ч наутро, значи после 22:30 претходната вечер не треба да јадам. Таму во чекална ќе треба да седам 3 часа. Јави се побрзо за да не ти закажат за месец дена. Инслу матичната не ми посочи кога точно да испитам скриен шеќер, и еве ме 29та недела сум. Можеби требало порано, но тоа е тоа