@karibian еве и @Butterfly87 ако прочита нека пише. Со три мерења за трудници реф.. вредности се 5,1 на гладно, 10 после 1 час, 8,5 по два часа. Кај мене на самиот рез. пишуваше ( Авицена) овие реф. вредности се за возрасни. Сепак консултирај се со др.
По 1 час 10.5 може, а по 2 до 8.5 Да 9.2 по 2 часа е малку повисоко, но на ендоктинолог ќе ти кажат најточно. Инаку до 5.6 НИКАКО нема да ти се симне нешто помешале во авицена.
Не туку на резултатот пишува дека тие вредности се за возрасни затоа стои 5,6 ( знаеш дека и јас се збунив). После кога бев кај др. ми ги кажа истите вредности ко и ти за трудници.
И јас испитав скриен шеќер..но со 2 боцкања. На гладно шеќерот ми беше 4, 95 ,ми дадоа да пијам од таа благата течност и по 2 часа на следното боцкање ми беше 7.1 Колку што можев да разбрам ок ми е резултатот
Мешиња за мојот шеќер ми рекоа да земам апаратче и две недели да мерам дома. Дали знаете кај можам да најдам поефтини многу ми е 2000 ден да дадам за две недели
јас во зегин го зедов пред една недела 890 денари апаратче со 50 ленти и десет игли исто покачен шекер и мерам 4 пати во ден
Да ве прашам мешиња, понеделник планирам да го правам тестот за скриен шеќер, а ќе бидам точно 28+0. Дали е ок или треба да го направам порано? Да знам ако не да одам утре.
Мислам дека се прави од 24 до 28 недела така да ако можеш оди и порано @Butterfly87 како се справуваш со диетата од денес почнав ама многу ми се јаде нонстоп и се осеќам омалаксано како да немам сила. Претходниот ден пред да испитам шеќер јадев на слава доста благо па си викам тоа да не дало погрешни резултати. Во секој случај ќе продолжам со диетата ама не ептен строго по упатството благо ќе исфрлам скроз. Ти нешто да ми препорачаш?
Jas sabajle pravev, po vtor par...prviot pat neuspesno zosto mi dojde loso od blagata tecnost i se ispovrativ...so teski maki i sabajle se vozdrzuvav i rezultatot e sleden... pisuva glukoza 5.00 mmol/L i glukoza 120min 4.38 mmol/L. Znae nekoj koi se normalite vrednosti...? Kaj doktorka sum tek na 21vi
И јас денес правев, на гладно 5,3, после 1 час - 7,7, после 2 часа - 5,4. Референтни вредности нема, ама како што можев да најдам на нет после гликозата вредностите се ок, на гладно ми е малку повисок, за бремени е до 5,1 колку шо знам. Шо мислите? На доктор дури вторник.
Мислам добар ти е. Мене ми е покачен од вчера на диета сум а од денес почнав да мерам со апаратче се надевам ќе се среди.
Ќе се среди сигурно со исхрана. Ајде и јас да видам шо ќе кажи докторот. Некако ми се чудни резултатите.