Ми се здосади боцкањето прстето ми е ренде Дали мора дамо на венчалниот прст и на средниот или ј нешто по мое сум си разбрала Иначе имам и огромна модрица шти ме боцкаа за скриен
Јас се боцкам на сите 5 прста. Што да кажам јас од октомври се боцкам не можам да отворам ништо со раката. А модрици сум по стомакот и нозете од инсулинот.Ама ништо ќе помине за некој ден @Mom_3 стресот е опасен затоа треба да се избегава.Јас имав проблеми со спањето и не спиев по цела вечер, иако се боцкав инсулин вредностите рипаа како ништо да не ставам.Неспиењето исто му е стрес на организмот.
Знам мила ама ова е како боже сачувај нит се контролира нит ништо,пијам б6 ама додека да издејствува некогаш ми иде косата да си ја искубам...волку нервозна у живот не сум била никогаш ама никогаш
Јас сум жива ненаспана 5 год, уште од првата бременост, подочњаци имам хорор сум. А тек ќе биде бетер после пораѓај
Девојки користи некоја стевиа? Сакав да направам пудинг,нели тој од кам е без шеќер и сакав малку стевиал да ставам....јас ја имам грчката ама премногу е блага
Девојки пред малку ме боцнаа и ми дадоа да испијам тоа шербетот. Смеам вода да пијам до следно земање на крв или да патам уште 2ч?
Здраво женски Јас се породив Сега стигнав да ви пишам. Се породив во 38 недела, ми пукна водењакот. Во врска со шеќерот да ви кажам: Кога дојдов во болница, ме прегледаа на ехо и ми рекоа бебето е тешко 3700гр. Си велам машала, затоа во 38 недела тргна да излегува. Бебето се роди 3350гр, до сега шеќерот му го мерат секој ден и вредностите се перфектни. За мене не спомнуваат ништо, велат дека се е ок ми мереа еднаш и ми кажаа сега ја нема плацентата, се е во нормала. Да ви кажам дека додека се породам не ми излегуваше од глава а тука не обрнаа никакво внимание за тоа. Мој совет ви е да не се нервирате премногу, многу загрижувачко звучи ама да знаете дека доколку се придржувате кон исхраната се ке биде во ред. Олабавете по малку, оти на пораѓај дојдов гладна, се виде и по урината. Одма ми дадоа вода и да јадам. Бидете јаки и издржете
Супер мила, живо и здраво да ви е бебенцето, радости да ви носи, се читаме во другите теми бебе Моето пак многу е мало 3200 и еве сум 39 недела за некој ден 40 уште абер немам.Др. недела имам закажан преглед па ќе продолжиме со провокаии изгледа оти шеќерот ми рипа ептен и покрај инсулинот вчера видов 10 Инаку и јас со првото оти не бев со инсулин само бебето го следеа мене не Во 41 недела ми се роди 3390грЈас раѓам мали деца
И јас имав слични резултати, во две лаборатории правев и после 1 час по оптеретување пониски беа вредностите од на гладно. И по 2 часа беа ниски. Не добив објаснување само чудење. Грешни резултати биле. А како грешни во две различни лаборатории не знам. Ако добиеш ти објаснување сподели те молам
И ги пуштив на матичната, обично штом ги види, ми враќа, ќе ти кажам што ќе ми речи. Во синлаб после 1ч не мерат, можеби ако ги замолев ќе ме боцнеа уште еднаш, ама па и малтретирање ми беше наваму-натаму да одам, бидејќи не се седи в лабараторија. Можда ова е причина зошто јас кога јадам нешто многу благо за 1ч сум ужасно гладна, ама за нешто солено. Едит: и грешка да е, не планирам уште еднаш да пијам, односно да јадам шеќер. Уште ми се гади колку беше одвратно.
Фала ти,тоа ќе да е,мене на првото боцкање одма ми покажа 6.2 ми рекоа високо е,стави се на диета 5 дена и дојди пак.
Вака,не се нормални сега со Ковидов те праќаат горе долу да шеташ меѓу мерења,тоа не е ВАЛИДНО мерење и многу се нервирам. За точни резултати треба строго мирување измеѓу мерењата,јас планирав да лежам в кола пред лабараторија.
А претходно мила како ти бил? Јас секој месец со крвната слика испитувам и ми е тука на граница околу 5-5,3. Да не јадеше касно вечерта? Оти 10-12ч гладна треба да си. Знам дека не е валидно. Затоа тоа чашката си ја однесов дома, и откако ја испив по 2ч појдов. Лабараторијата ми е на 5 мин, ама ако одев и по 1ч да ми мерат, пак ќе се расшетував, а треба строго мирување. Ама ај.
@C-iena mila cestitki milo mi e sto se proslo dobro,zivi i zdravi da ste i ti i bebenceto. Blagodarime sto mislis na nas, i te kako deluva pozitivno tvoeto iskustvo @IRBBB jas im pobarav u synlab i na 1h bockanje inace se doplaka 100den, i si dobiv ogromna modrica Jas sedev vo kola na parking i duri si dojdov doma mi se fatija 3i kusur saati mi se tresese snagata me oblea ladna pot zemav odma da jadam i plus elektroliti pa si dojdov posle na sebe. Neznam dali e normalno toa