neznam slusnise so maticnata jas sum do 12 nedela na terapija so metformin a posle ke treba mozi i 2tri pati da ispitam i plus ako ima potreba za na endokrinolog pak ama se nadevam deka nema da ima.. so apcinava vo prosek vo 3 meseci mi e 5.7 ama se pridrzuvam na ishrana i oslabiv i plus nemam apce propusteno eve nekolku meseci. Uste pred bremenost imav jas problem
Maticniot ne me prati.Sama ke si ispitam.Jas piev glukofage do 14nedela negde.Jas imav problem so insulinot.Sekerot mi e nizok.
Мене до 12 ми рекоа ама јас пред да напрам 12 недели ќе ги испијам апчињата 2-3 дена се мислам пред тоа и да не купувам за 2-3 дена ќе ги прекинам порано за 4 апчиња не вреди да купувам 30
пп ама не е проблем тоа ќе ги земам од аптека 65 денари се не се скапи ама зошто да ги земам за 2 дена и утрогестан точно за 2 дена пред пап тест и скрининг ми завршуваат а рече матичнава дури не се качи горе ќе земаш по едно на сабајле утрогестан па си велам нема потреба да купувам пошто нема да ми ги продолжи а си велам горе ќе биди качено до 12 недела веќе почна мокрењето да ми се намалува не одам на секое во вц а 10та недела сум сигурно е качено погоре
Девојки, во која недела испитувате скриен шеќер? Мене ниту матичниот, ниту д-р што ми ја води бременоста не ме упатил на испитување, а јас само од благо и тестенини живеам.
Jas sum 25nedela.Planiram utre.Sekako ako izdrzam gladna mi kaza dr od 24 do 28.Porano ili pokasno ne zasto moze rezultatite da ne go dadat rezultatot so bi go dale vo odredena gestaciska nedela Mene pa mi e nizok.Posledno mi bese 3ipol.
75 грaмa шеќер вo вoдa мaлку вo еднa чaшa плaстичнa. Гaднo ми е мене мнoгу дури тешкo. Зa дa е трaгедијaтa пoгoлемa немoжи пoпoлекa тo дa гo пиеш мoрa нaеднaш вo рoк oд еднa минутa,a тoa штo е нерaствoренo нa днoтo дa гo изгризеш мoрa
@fana каде имаш испитувано скриен шеќер? Те прашувам затоа што чудно ми е што си морала тоа да го испиеш во рок од една минута.