HbA1c е гликозилиран хемоглобин , мене ми е 5.26% а 3.80-6.50 е границата, го има настрана до него.. Ни мене не ми е баш јасно за сето тоа , си мерам и јас три пати неделно па здравје наредната недела сум на контрола.
Кај кого беше ти ? Јас кај Билјана Тодорова бев , и така ми рече на почетокот кога бев 1 недела да проверувам 4 пати неделно и сега ми намали на 3 пати неделно па ќе видиме до другата недела. Јас од другата страна не верувам дека имам скриен шеќер , бидејќи пред да испитам бев малку возбудена па и вонземирана од резултатот и затоа така излезе , бар така мислам јас.. Се мислам дали да направам уште една контрола на скриен шеќер
Женчиња во јане сандански баш прашував тука како е за скриен шеќер но немаше искуства. Бев, господска работа е. Нема чекање,.... те боцкаат на гладно, пиеш гликоза, после два часа повторно боцкање. И го добиваш резултатот.
Мњне и овој пат ми е покачен шеќерот. На гладно 5.4 После 1 час 8.6,кој сама си мерев дома второто боцкање. После 2 часа 8.0. Утре ќе одам кај матичната,па во петок кај докторката на Гак па ќе видиме што ќе биде.
Да, веднаш. На гладно 3.9, после 2 часа 5.1 Читав тука дека некаде и по двапати боцкале, ама искрено не ми се маткаше по други лаборатории.
Па можеби може да ти бил покачен од тоа. Кај мене бебуш иде една недела унапред затоа проверував шеќер. Иначе бев кај доктор Тошо Плашески. Се мислам дали да одам приватно или да си седам да не си ја барам бељата Ама стварно не ми е јасно ништо
Неможам да ти пишам лп, која недела си ? Дали прв пат испита денес скриен шеќер или ? Јас се мислам дали да направам уште еднаш контрола на скриен шеќер
Izvini koj ti dade upat za endokrinologija,matichniot ginekolog mi vika jas nenozam toa na Gak?Ako moze da mi kazesh i kolku vreme se ceka do terminot?
Мене матичниот гинеколог ми даде упат, за една недела ми беше упатот. Го одбра првиот термин што го имаше. Би требало да може да ти даде матичниот, не знам зошто така ти кажале
Може и да општиот матичен да ви даде упат за на Гак мене таа ми даде бидејки гинекологов неможеше да најде термин позз
Оваа недела почнувам да го мерам дома шеќерот. Треба да го мерам пред доручек, пред ручек и пред вечера. Дали знаете колкави треба да бидат вредностите?
На гладно треба да е до 5.1 а еден час по оброк до 7.8 Се боцкаш прво па ќе јадеш и после еден саат се боцкаш, и така 7 пати во денот се боцкам јас .. и пред спиење последното боцкање Зависи како ти кажаа тебе