Пробај наутро на гладно со 2 лажици цимет да размешаш во пола мало фулџанче баланс јогурт или км. Стави и прстофат сода б. Грдичко е , ама сум гледала резз од ова
Пред да го мерам? Нели циметот не е мн дозволен баш во бременост. А дека намалува знам, вчера пиев какао ао цимет, мерев 5.5 беше пред ручек
Јас конзумирам цимет. По 2 мали лажички. Не мерам шеќер дома, ама пред кафе прво ова го сркнувам.како дел од терапијата ми е.
treba malku vreme da pomine, mene duri posle mesec dena otkoga pocnav da vnimavam mi se stabilizirase. jas go imav istiot problem, na gladno mi bese povisok sekerot, vo tekot na denot bese dobar. isto kako tebe, sto i da jadev vecerta, nemase razlika, mrtva gladna mislam deka bev. ne se opteretuvaj mnogu, stresot ima ogromno vlijanie, vnimavaj si na hranata, ke vidis posle nekoe vreme ke si se sredi
Кажи ми примапе некаква терапија или само со исхрана тераше до крај? Си викам дали заради утринскиве вредноати ќе ми даде терапија?
nisto, samo ishrana i toa posle koga mi se sredi,vnimavav ama ne taka rigorozno, si kasnuvav i blago, sladoled skoro sekoj den. mene rezultatot mi bese na gladno 5.7, eden cas posle 13, dva casa posle 10. so dietata nasabajle mi bese do kaj 5.5, a vo tekot na denot na gladno 4.8-5 posle obrok 6-7. ama sigurno nekoj mesec dena vnimavav pa dojdov do tie vrednosti
Фала ти. Јас со иахрана ќе пазам, но утринските вредности од 6 ме загрижуваат, преку ден контролирам. Ајде може треба време. Чудно ми е пти порано утринаки вредноати највиаоки ми биле 5.6, во бременост 5.3, 5.2. Сега се поремети.
Ве молам за мислење, резултатот ми испадна: На гладно: 4.8 1 саат: 10.1 2 саати: 7.2 Ми рекоа дека е ок, битно било што после 2 саати резултатот е помал 8.5. Ама од тоа што читав низ темава па резултатот за второто боцкање е малку над границата и тоа ме загрижува. Дали да барам второ мислење или само да припазам на исхрана? А до сега не сум имала никаква индикација, беба си напредува таман според неделите.
Ај упатете ме поискуаните, секогаш мерете од исти прст, приближно исто место? Сега мерам од среден прст вика 3, мерам од 4 прст од врв 6.1, од 4 прст постранично 5.7. На 4 прст постранично секогаш ми дава пониски вредноати од врв на истиот прст. Како е правилно? Има ли некоја финта, шема?
Девојки дали јадевте се нормално пред да го правите тестот за скриен шеќер? Јас во петок ќе го правам тестот па сакам да знам дали утре треба да јадам нормално како досега?
Се консултираше ли со лекар за испитувањето? Ок ли е со 2 боцкања? И јас ќе треба да правам за скоро и мислев во синлаб ама таму е со 2 боцкања. А во првата бременост правев со 2 боцкања и никој ништо не ми рече. Сега на форумов дознав дека негде прават со 3.
Мене ендокринологот ми рече во бременост со 3, (бидејќи таа сака и по 1ч да ја вжиди бројката), а бидејќи ми беа високи вредностите, рече 3м по пораѓај со 2 боцкања ќе направиме.
Епа и јас правев во Син лаб и баш ги прашав за трудници како е, ми рекоа обично вака со две испитувања и сега незнам
Во синлаб доколку идеш со упат од матичен, се две боцкања, а на приватно се три... Јас мислам дека вредностиве ти се добри
Мила ја бев приватно и баш кажав дека сум трудница и еве со две боцкања, пишав на матичниот рече во ред е вака...