Пиењето и не беше толку страшно колку што после тоа можеш само неколку голтки вода. Вкусот, трае ли трае наредните два часа. Мене тоа ме утепа. Инаку да и мене во Авицена ми кажаа за една минута дека треба да се испие. Јас набрзина го изголтав зошто и онака беше гадно, немаше што да се дегустира
Мене гадно и усилно ми беше многу Едвај издржав, а сум МНОГУУ по благото. Оваа бременост немам испитано, треба другава недела да испитам 26 нед. сум веќе.
На граница си битно благо не бел леб тестенини исфрли скроз ориз јадам обичен не интегрален ама без леб па не се качува имам мерено. Јас мерам 7 пати на ден шеќер искрено ми здосади ама тоа е. И сладолед едно топче јададм некогаш ама не се качува многу. Највеќе од бел леб се качува потврдено.
Jas ne piev od tecnosta.Mi kazaa so preopteretuvanje od hrana da go napravam testot.Ako ima otstapuvanje togas ke se pravi so pienje pa ke se vidi so kako.Mene mi izleze super.Inace znam kako e.Piev 3pati vo hemolab.Prviot pat dobiv sok.Edvaj me osvestija.Insulinot izleze 100ka
Горе доле слични со моите. Моите беа 5,6 гладно, по 1 час 10,5 по 2 часа 7,5. Ме ставија на диета ама требаше да си одам на ендокринолог. Сега дома мерам со апаратче и денес правев 2пат проверка подобрување јок. Значи на гладно треба да ти е 5,1, по 1час 10, по 2 8,5 ( ова се вредности за трудници)
Не ни се лоши резултатите. Не се идеални, ама не си ни за терапија. Да избегаваме тестенини,благо, газирани сокови ( )
Значи благо не каснав од 27ма недела. Исто ми забранија и мене , а ете денес повторив и се малку полоши. Ти кажувам во смисла да си знаеш што ти одговара што не. Апаратче е паметна инвестиција.
Каде испита? Дали во Адриалаб се закажува? Порано знам не се закажуваше... во Авицена ми рекоа дури после 14ти термини имало, касно ми е тогаш...
Во авицена за со упат само понеделник со закажување и дамо две мерења. Ако не ти е проблем за 450 приватно да платиш, три мерења и кога сакаш можеш да одиш.
За шеќерот не е само благото да се јаде или не. Во оброците треба да се минимизира и внес на компир, ориз, макар и интегрален да е. Сето ова влијае. Докторката во систина кажа ова што е можно помалку да се јаде - компири, ориз, пченка.. Повеќе чисти протеини и зеленчук. Дури и овошјето да не се јаде сабајле како прв оброк. Го активкра панкреасот да лачи инсулин.
Пред 5-6 години ми правеа ОГТТест и супер беше, но сега во бременоста уште е рано. Сакам да ве прашам колку чини проверката или сегде е различно. Друго многу важно е од тогаш се сеќавам дека 3 дена пред тестот ми рекоа да правам преоптеретување да јадам исто како и секој ден и плус по 100 грама благо секој ден (значи 3 дена), дали и во бременоста треба ваква подготовка или не? Искуства?
Јас не јадев благо. Во авицена е 450 приватно со 3 мерења. Ако сакаш до 2 земи си упат од матичен- во авицена се закажува, и ќе ти биде бесплатно јас правев со 3 мерења, така ми посочи доктор.