Еве. И сеа по ова испаѓа дека имам шеќер заради урината? Не ми работат бубрезите? Не сфаќам А не е ни првата, јас дома си мочав... само да мисли човек раат да не е. Ремедика праев.
Лелее, баш раат да не си. Ај баш види и матичната што ќе рече и пиши. Ама искрено прв пат гледам и тоа да се испитува. А за тоа што викаш не е првата, по некоја логика после оптеретувањето треба да се остави примерок за анализа... или после 2 часа од оптоварување Ти после колку време остави?
После 2 ипол саата од пиењето. Не знам прво зошто вие не сте правеле а јас да (гин рече само скриен шеќер), така и им кажав. А второ не ми е јасно што значи кога е покачено. Ќе го барам после докторов да ми објасни...
@stsmua05 @Mrs.Sofija Докторот не е работа, само ми пиша порака утре одма на ендокронолог да сум одела и на трасфузиолог. Зашто како девојки не знам. Ова излезе од нигде се беше супер до сега. И тоа пострашно е тоа со мокрачата одтколку со крвта... а траснфузиологов за што е и тоа не знам...
Тоа ќе те прашав, што ќе прави трансузиолог во случајов. Не знам, значи стварно раат да не сме, сега мислам зошто па на нас другиве никој не ни кажал и тоа да провериме. Ај пиши утре
Транфузиологот е веројатно за едното скратено време што го имам во ддимери пишав. Потресена сум веќе не знам што правам денес. Немав икакви индикации, по препорака и на гин и на докторкта на скрининг што ми правеше дури во 28 недела да испитам ова. Се надевам ако имало индикација ќе кажеле порано. Едит На ехо се беше океј до сега. Ќе пишам обавезно
Досега при проверка на обична урина ти се појавило гликоза во мокрачата? На ендокринолог мораш да одиш за консултација и мислам дека ќе ти дадат диета затоа што и вредностите освен мокрачата се малку повисоки, после 2часа треба да е мах 6,5. Јас сум исто на диета само што мене не ми проверија мокрача, но во редовните мокрачи не се појавила до сега гликоза и кетони (провери во резултатите од претходни урини). Во секој случај без грижи се се средува со диета, па и терапија да треба ништо страшно. П.С Јас боцкам и Клексани и имам скратени времиња, да те утешам малку Така да само смирено за се има решение затоа се тука докторите. Се што треба ќе направиш П.П.С Немав индикации за ништо ни јас па ете така испадна И сега терам 34та недела под терапии и диети и се е океј
Радувај се што си открила да може да се среди се , еве ја сама да не побарав да проверам д димери ќе си терав така и после ќе има некоја последица .. ќе се среди се верувај само без нервоза !
Мене после 2 часа ми беше 7.нешто После консултација со двајца доктори е во ред, нема потреба од диети или припазување на храна. После 1 час 8.нешто. и ми рекоа дека е во ред и дека се намалува.. Колку ти беше тебе?
Не е страшно ако малку отстапува, кај мене беше повисоко 8,4 мислам и не паѓаше затоа и ми дадоа диета, односно да припазам на исхрана. Од тогаш пазам и правам дома проверки со апаратче и вредностите се добри. Тоа 6,5 им е нив во идеални услови ама совршено секој еден неможе да има школски вредности така да чим ти кажале дека е океј и не треба ништо друго тогаш е добро Уживај во бременоста
Фала девојки Во која недела ги прававте испитувањава? Сега ме јаде зошѕо порано не ми кажале. Немаше глукоза, првите 3 месеца имаше кетони, ама ми кажа докторот дека првите месеци секогаш има и дека е поврзано со повраќањето. Многу имав нагон.
Мислам дека 24та недела правев скриен шеќер. Не се грижи, чим бебето е добро и си напредува добро се друго ќе се среди. Баш ме интересира ендокринологот што ќе ти каже, ако не ти е тешко пиши ни
Јас 25 бев. Кетони и јас имам понекогаш ама ми викаат од дехидрираност, јас не пијам многу вода (а знам дека морам, па се трудам колку можам)
Ја у 28ма проверував. Ама не ти се до толку лоши резултатите мислам дека нема да те стават на диета, само да прашаш за урината.