Упдејт. Бев на ендокринолог, ништо не разбрав, де шеќерот е качен во мокрача, де во крв е низок. Со тоа што е низок во крвта јас сум гладувала и бебето ми гладувало. Сега земав да мерам дома на апратче секој ден пред после оброк и околу 5, 6 е после оброк Следна недела ќе правам уште еднаш тест да бидеме сигурни. Во врска со трансфузиологот кога ги виде резултатите и спореди со обична крвна слика не и се веруваше. Мисли дека резултатите се грешни. Така што следна недела се одпочеток. @Сара Лав @stsmua05 @Mrs.Sofija Фала ви на поддршката драги
Според тоа ти што го пратиш е одличен , држам среќа да испадне супер се и да не се замараш со диета !!
@Ljubova а тромесечен си праела? Баш збунка твоево. Јас одев со првото кај Проф.Бранкица и бев задоволна (во Срце работи)
Сега следна недела и тоа ми рекоа да правам. Преку крв се правело. Ќе видам следна недела како ќе се резултатите и ако пак нешто вакво излезе обавезно ќе одам на второ мислење, втор пат ми кажуваат зс Бранкица, ќе пробај кај нејзе. Фала П.с На диета сум сега, а јас имам криза за благо луѓе лудило ме фаќа.
Девојки ај малку хелп. 14та недела сум, од 8 недела плодот ми го водат една недела понапред на 12 недела ми рекоа дека е веќе 2 недели поголем по димензии. Ме пратија да испитам скриен шеќер.Матичниот гинеколог ми вика да закажам на ендокринолог а матичната докторка од кај што треба да земам упут ми вика добар ти е немаш проблем. Како ви изгледаат резултатите?
Сега се Ок ама има можност да идат нагоре. И мене во рана бременост ни мереа и беа топ резултатите после 2ч имав 5.6. 12 недели подоцна после 2ч ми беше 11.5, така што ако си во ризик за дијабет секако ќе треба да провериш пак.
Ок се но баш вчера разговаравме со матичната ми рече дека сега е рано тек после 24та недела , нема да покажат точни резултатите , искрено ми објаснуваше зошто ама не ја слушав оти паметот на друго место ми беше. Ми рече сега само да не јадам благо и бели пецива , овошје исто да не се претерува и газирано. Јас всушност тоа и го правам, зошто имав во 1та бременост.Така да биди малце без благо и купувај интегрално брашно.
Да тоа и матичнава ми го напоменато храната ама ипак сакаше да се консултирам со доктор специјалист да не се искомплицира ситуацијата покасно. Да се спречи не да се лечи. Кое овошје да се избегнува? Сега периодов сум се на цитрусни овошја мислам дека не би биле проблем?
Ми рече да внимавам со портокалите и бананите. Јас цедев секој ден по 3 портокали, некогаш и ќе изедам еден два, рече премногу е . По еден сега цедам само со пола лимон и вода. Банана се сеќавам по пола ми беше дозволена. Лубеница никако најмногу шеќер имала, ама сега ја нема Баш прогуглај има многу шеќер цедениот сок и јас кога видов се изненадив.
Мене ми рекоа тонус леб да јадам, банани и портокали ретко и по едно, јаболка крушка можело почесто, се што ќе конзуморам а има шеќер (млеко пример) со усул по една шолја максимум на ден, сокови никако густи, чоколадо само црно, шпагети макарони само интегрални. Компир без леб ориз без леб грав... само салата.
Zdravo devojki, ispituvav skrien seker, i se isplasiv od rezultatot. Dali moze da mi kazete dali e mnogu opasno? Nikogas ne sum imala problemi so seker, mnogu mi e strav, inaku sum 19ta nedela
Ne, doktorot mi rece deka se ispituvalo uste vo 17ta nedela, a jas citam na forumov deka se ispituva od 24 do. 28nedela, on mi rece mnogu da ne citam po forumi i aj go poslusav, a na krvna slika pred 10dena sekerot mi bese 5.1...
Почекај повтори го. И јас сум 17та и јас сакав сега да го проверам ама ми рекоа да чекам дека нема да биде вистинската слика , па пак да правам. Истото ми го кажаа и матичната и др.од ремедика па решив да слушам. Исто 5,1 ми е на гладно а они ми сугерираа да направам тромесечен и тој ми беше 4,7 што е во ред.
A za kolku vreme da go povtoram? I najvazno mi e, dali mu steti nesto na bebeto? Od toa najvekje se plasam
Ако е висок треба терапија Ги заборавив вредностите овие не беа за трудници Побарај низ темата имаше пишувано