Не се многу високи вредностиве за во бременост, по еден месец повтори си пак ама речи им 3 мерења да ти направат. Нека ти ги види рез. гинекологот ама јас имав и повисоки од твоите па не сум на терапија,си внимавам на храната повеќе, штом немаш индикации без грижа.
Не е страшен резултатот Ќе ти кажат малку да припазиш на исхрана, благо, тестенини и бел леб да исфрлиш или поретко да ги јадеш. А ќе видиш што ќе ти каже гинекологот дали имаш потреба да го повториш тестирањето или не Со лесно
Sega se slusnav so maticniot, edvaj go dobiv, mi rece deka ne e strasno, no mi rece da go povtoram i toa na 1vi sega najde termin i mi zakaza. Rece deka i da e ist rezultatot so ishrana ke se sredi, nema potreba od bockanje. Fala ti
Здраво убавки, како ви изгледаат резултатите? Јас денес правев 27+6. Матичната ми рече нема индикации за скриен шеќер и не ми даде упат, па сама приватно си испитав. П.с - јадев околу 20.30 с испитував во 7.30 наутро
Најмалце 8 саати да не си јадена ми рекоа така што немаш мака со тоа. Едит: не знам зошто ти се вакви границите, кај мене беа на гладно до 7, 1ч до 10, 2ч до 8.5. Кажа дека си бремена кога правеше? Оти мислам ми рркоа различни се границите за бремени. Каде правеше?
И јас правев во Авицена, третата вредност ми беше 7.нешто и матичната ми рече дека се толерираат повисоки вредност. Точно е дека други се рефернтните вредности за трудници. Мене не ми препорача ни терапија ни па ми рече да внимавам на исхрана.
Vcera bev na klinika, mi zakaza maticniot ginekolog, ne mi naplatija nisto, a pred 10dena so upat od maticen opst lekar vo avicena mi naplatija samo 36denari.
Здраво девојки, денеска правев испитување за скриен шеќер па сакам да ве прашам за мислење, претпоставувам дека е повисоки се вредностите. Фала ви
Идентични вредности имав, гинекологот ми рече да не се замарам бидејќи немам никаков друг показател за гестациски дијабетес. Како и да е, јас припазував на исхрана, страв ми беше. И си мерев за контрола со апаратче после јадење. Најубаво и со ендокринолог да се консултираш.
Вчера бев во Авицена да испитувам скриен шекер, а резултатите не се нешто воодушевувачки.Матичниот ми препорача диета. Како ви изгледа, многу ли е лошо?