Еве ги вредностите за трудници од резултатите од Авицена што ги имам: < 5.1 < 10.0 < 8.5 Во граници на нормала ти се
Ајде и тука да се пријавам. Денес проверував скриен шеќер во 24та гн влегов. Можда малку рано ама да откачам и тоа. Вредностите 4,9 После сат 10,1 После два сати 8,4 Е сега докторот кај што ми проверуваа во Извештајот ми пишал се е ок. Матичната гинеколог кога ми се јави, не разбирал тој да идам кај друг сум имала гестациски дијабет. Ај јас ќе отидам не е проблем, ама ако сакате и вие искуство да споделите да знам дали стварно е за паника или може и вака да се тера. И што се прави у случај да имам, со исхрана се средува или лекарства?
Досадна сум веќе, ама пукнав! Бременоста ич не ме влече на благо инаку регулар си поткаснувам повеќе. Сега буквално со сила некогаш каснувам. Тројца доктори прашав и сите различно кажаа во однос дали треба да јадам благо деновите пред да мерам скриен шеќер или не. Еден вика јади, друг вика не, трет вика како се осеќаш Ваше искуство како е најдобро за да даде најверни резултати
Јас онака си каснувам колку сакам. И пред да мерам скриен шекер си јадев нормално како секој ден. Оти да му правам стрес на организмот со вишок шекер?! Ова е мое мислење, а и докторите ништо не ми кажаа поразлично
@V.N. јас во Авицена правев вчера, ми рекоа само треба 12 часа гладна, да не се оптерерувам со јадење благо. Инаку на гладно ми е 5 шеќерот, после 1 час -7,4 и после 2 часа ми е 4,5. Ми олесна.
Блазеси ти, јас сум во понеделник. Мислам дека до тогаш ќе пукнам. И со првото ми направија паника за скриен шеќер дека ми е многу голем стомакот и сега матичнава ме гледа ми вика јас бев волкава пред пораѓај обавезно да провериш. Абе јас кај си имам мака едвај мислам дека се движам, ко ќе ми текне колкава бев минатиот пат они уште толку сол на рана
И мене исто ми рекоа за стомакот. А и дебелки бебенца носам/раѓам. Ама јас сум 150см, маж 180, па коа мене ќе ме видат, автоматски плодот им е многу голем. Па се објаснувам дека гените на мм се, па и со првото така било итн итн.
Ме утеши бе...срце си Не сум сама значи и јас сум ниска со вишок кг од претходно, а првото го родив 3600 гр, по мое мислење таман, а матичнава ми вика тоа е големо дете. Џабе големо кога фатило ген на мајка па најниска ми е во одд
@Eli23 @V.N. Газот да им го јадат на бебињата 3500 е сосема убаво бебенце. Кај мене во фамилија сите се над 4кг родени, братучетка ми е 4800гр, па сега каква згодница е А од таа страна немам никој со дијабетес, гестациски итн. Моево беше 3900гр и сите беа као леле машала и јас си реков среќа царски инаку како ќе го родев природно, па после си размислувам не е големо бебе тоа. Големо е во споредба со на другарка ми доста помало што се роди ама вака ми беше баш бебенце освен што тежи во раце
Мене ми рекоа многу високо сум го носела, според положбата тешко веројатно да се спушти. Треба да на праи колук напред и плус да се сврти пируета за да се намести во родител канал. Освен ако не е веќе гимнастичар, планирам царски да си барам. Да не ми рипа бабица на стомак.