Sladoledot ova vreme na Makpetrol benzindka go kupuvam,niz prodavnicnite go nema seushte,da se stopli ke go ima... I ti li so so seker?
Jas denes doruckuvav 4 mali palacinki od crvena leka,so humus,domat 1/3 avokado,pola krastavica i nekolku maslinki
Девојки ке може ли мислење, поради поголемо бебе, малку покачена плодова вода и неколку пати прашување од страна на докторот дали сум испитала скриен шекер, решив повторно да испитам скриен шекер сега во 36гн. Еве ги резултатите од прв пат кога испутував и од денес Во Рамус е првото испитување а денес испитував во Биотек Што мислите по два часа е 8.3 горна граница, треба ли да ме загрижува?
I jas mislam deka ti se vo red i pisuva pod 8.5 da bide. I go delam mislenjeto so @АнаМаријаД da pripazis na blagoto samo i tolku.
Не само на благото,тесто исто да не се претерува,бели пецива,газирани пијалоци..не викам воопшто да не јадеш,само припази малку и не козумирај често.
Da i na toa, jas ne nabrojav. Koj po so si e toa si pise . Jas blagar do dusa i testo si jadev ama ete sega nema za mene. Koci majstore rabotava. Da sme zdravi zivi se ke se izdrzi
Фала ви девојки, искрено јас ништо не ни јадам само 8кг сум поправена и тоа се е во меше, по благото ич не сум а и за тесто исто, како и до сега ако е чорба може три кришки, тестенини еднаш неделно само и не секогаш. Мислам дека најголем проблем ми е нередовна исхрана и кока кола која како никогаш до сега ја пијам, незнам од каде таа желба за неа ама ке ја прекинам. И многу спијам, активност никаква на работа седам дома спијам и тоа многу ми смета треба го променам ова темпо, таман може ке ја натерам да се сврти да не е карлично. Фала ви сепак
Ќе си земеш тонус и ќе каснеш 1-2 парчиња, тестенина ако каснеш нека е интегрална и помала количина, кока колата сосема исфрли ја, чоколадо црно со висок процент на какао, овошје ограничено, повеќе салати, протеини, без бело брашно и благо. Едит. Важно е да се има редовни оброци за да не варира многу горе-долу шеќерот. Организирај си во текот на денот три главни оброци и измеѓу ужинки.
Jas pocnav of vcera od rucek so rezim i da meram seker intenzivno 5 dena. Za sega sum super so sekerot i po rezultatite izgleda deka mi smetalo jadenjeto blago i testenceto od belo brasno. Ke izdrzime vaka do kraj ima vistina dosta da se jade i od deserti i raboti koj ke ti ja zgasnat zedta za blago, koj si e po blagoto .
Има многу опции, навистина. Плус, не е некој предолг период за да не може да се издржи и тоа што мора да се прави, едноставно мора. Мозокот ќе се исклучи за други јадења и си тераш тоа што смееш. Јас уште не сум почнала да мерам, но кај да е ќе почнам за да видам како реагирам на одредени оброци.
Мене ич не ми текнува купечки работи да земам. Немам навика, но што е за право, не одам ни по продавници во бременост. Задолжен за купување е мм, оди со список и не купува ништо надвор од него, забрането му е Може некогаш пудинг да каснам, но ни тоа одамна не ми текнало, треба да си земам да има во фрижидер. Општо малку сум фрик за исхрана. Цело време со списоци и со планови сум, слепо се држам до нив и не отстапувам за да си немам грижа на совест.
Mene ova majka mi mi donese raboti vo zegin i tamu gi ima. Ima i nekoj keksi sto se bez seker gi zemale dijabeticari. Taka da i niv ke gi probam. A vrati se nanazad pustiv linkovi kade ima dosta deserti da si napravis sama doma. Sega ke mi nedostigaat pukankite navecer ama ke gi zamenime so saka bademi toa e
Да, да, ги ѕирнав. За ужинка најубаво ми е малку овошје да каснам, тоа ме освежува. Побрзо тоа ми доаѓа да каснам отколку нешто благо Бадеми, лешници, ф'стаци ќе си грицнеш, и тие се океј. Иако пуканки си се пуканки
Јас од утре почнувам. Денес бев на ендокринолог, изгледа највеќе компирот и оризот ми сметаат. Јас се давааам во нив буквално. Ако нема ориз за прилог, тогаш е компир. Чекам до вечер да ми пратат план за избрана и почнувам со мерење. Прашање до сите: ви спомнаа ли дека може да се породите порано? Бебе е од старт 5 дена понапред, никој не крена паника за тоа, од кога стасаа резултатите од шеќерот, оваа Виена ми вика 38ма недела, денес ендокринологов ми вели оди си порано за Виена, може и кај 36та да биде. Малееее, паа она па не ме ни виде на ехоо де, за две недели имам скрининг во 30та недела, ајде ќе кажат тогаш потточно ама ме збунаа.
Mene samo mi rece da si go izvestam doktorot sto ke me poraga. Da si znea kakva mi e situacijata. Da me prati. Nisto ne mi spomna za porano da se porodam.
Аа можеш ли да ми пишеш колкави треба да се вредностите пред јадење и после еден час од јадење? Скроз заборавив нешо 5,7 ми рече ама да не утнам, плус не знам тоа дали е на гладно или јадење. И јас ќе бидам прво 5 дена со по 6 пати мерење.