Pak se imas dvizeno po jadenje i mozno e da ne ti go ima krenato mnogu toa sto si rucala i da si potrosila i so toa malku pesacenje. Vaka koga izleguvate nadvor na jadenje sto naracuvate. Ete vecer jas ke izleguvam pa se mislam sto li ke naracam
Мораш да внесуваш и јаглехидрати, не треба само протеини и салата. Ќе падне многу шеќер, па ќе се качи потоа многу. За да немаш големи варирања.
Вчера почнав. Вчера сабајле јадев две кришки интегрален со путер, кафе Ручек јадев 2 ќофтиња јас ги праам без презла или леб и зелка салата, кафе После два саати негде јадњв 4-5 индиски ореви за ручек салата со риба денес за доручек беше омлет со јајца и кафе ручек пилески стек и салата и кафе вечера не знам ни дали ќе јадам оти касно ќе ме фати
Не треба сосема да исклучиш јаглехидрати, затоа имаш и големи скокови и падови според мене. Ако исклучиш сосема, во кетоза ќе влезеш. Редовни оброци пожелно е да имаш, без прескокнувања. Три главни и две ужинки, па макар и неколку јаткасти.
Високите гликемии и неправилниот внес и растојание, прават и хипогликемии. Кај мене по хипогликемиите најмногу се откри дека сум имала хипер, се е до несоодветното внесување и баланс на исхраната
Диетичарот во планот до вторник само еден компир ми има варен пишано само тој не го изедов. Она ми пишала мусака без компир т.е со модар патлиџан јас наместо тоа пошо никој нема да ми јаде, направив ќофтиња или еден варен компир со брокула и печурки, Ориз и макарони ни навидику, жими интегралниот леб сабајле
Primer za rucek jas sto jadev ovie denovi, pilesko na skara mal varen kompir i polno salata, jadev losos so mal varen kompir i polno salata za vecera istiot den. Vcera jadev kopan so oriz i salata, a denes isto pilesko na skara so sapinjoni na skara i salata. So kompirot i orizot ne jadev leb, ama denes za rucekot kasnav crno lepce. I sekerot mi se dvizi super nemam oscilacii.
Треба да испитам скриен шекер, 25+ сум. Дали може да одам да правам анализа со оглед на тоа што сум настината, ќивам и носот ми тече има ли некаква врска тоа?
Ke prasas vo lab kaj sto ke go pravis ispituvanjeto. Ama mislam deka ke treba da pocekas da ti pomine nastinkata. Sekako imas vreme do 28 ma nedela
Ѕирни во темата Дневно мени за трудници, чисто да видиш како се хранам, немам варирања. Таму пишуваат и Бебенце, Алишан, да не набројувам има и други со скриен и никоја не е со толку малку јаглехидрати. Само мораш редовни оброци без скокање, ред да фатиш и нема да ти е многу јадење.
Gledam najdocna do 7 veceras. Verojatno i rano si legnuvas ili gresam. Jas veceram najkasno do 9 od sto sedam do kasno navecer probav do 7 ama nemozam da izdrzam mi se prijaduva kasnoto
Иста сум и јас еве сега се мислев што да каснам кај 21ч, неможам рано да завршам ке колабирам до утре
E posle i jas ke bidam taka. Razbirlivo. Mene sega mi e prva bremenost. I si sedam bogami do 1 navecer a vo 8 sum stanata sabajleto. Brzo spijam
@0ли се селам во таа тема од сега. Оти вака ептен комплицирано ми се чини, јас до пред некое време ни доручек немав не пак ужини.. ама ќе се стекне навика @Ceneva и јас си легмувам кај 12-1, оти вчера во 7 јадев салатата со рипче, во 5 се разбудив жива гладна хахах криза обично и ние вечераме кај 9 оти и ручек ни е покасно за да се поклопиме со маж
Mila namesti si gi obrocite spored tvoeto tempo na zivot. Bitno e na sekoj tri saata da kasnes nesto i ke vidis kako ke ti bide dobar sekerot