So sto go kombinira ovesot? Jas utre za dorucek planiram 3 mali lazici oves,so 150ml kokosovo mleko,edna kiva raka malini i lazica puter od kikiriki
Ах ова движење ме уби што не можам да мрдам. Се надевам дека на наредна контрола ќе се среди проблемов и да се раздвижувам повеќе. Инаку, дефинитивно најдобри резултати имам ако за појадок немам овес. Појадок: 2 интегрален леб, авокадо, 2 јајца на око, кашкавал, шери домати Пред - 5,8 по 1 час - 7,4 по 2 часа - 5,8 Ужина банана Ручек пастрмка, 1 интегрален, зелка салата пред ручек - 5,4
Pred rucek 5.1,po rucek 1h 4.3 Lezev pred rucek premnogu mi bese losoo a sega ke ispadnam da ispesacam malku
100мл млеко+2 с.л овес+ 1 с.л чиа+ ореви 2-3 сецкани+6-7 зрна брусница+1/2 јаболко+ 3-4 сецкани суви кајсии Спојлер Одвечер спремно во фрижидер стои Утрово ги закиснав и ставив пола јаболко на коцки, за 10тина минути отстои и го изедив
Sabajleto na gladno sekerot mi bese 5.6, i toa merev od 2 prsti ne spiev cela vecer i glavata strashno me boli Mi bese strav da go jadam oves,da ne mi bide epten visok Mene od tothemata mi se gadi ja pijam so caj od borovnica sega neznam kako ke ja ispijam a da ne povratam Doruckuvav leb za dijabeticari so puter od kikiriki,malini i borovnica i edna casa kokosovo mlekoo po 1h mi e 6.2
Јас пак со експеримент со овес Доручек: 70 мл кокосово млеко, 2 рамни лажици овес, 1 лажиче чиа, 3 лажици грчки, 2 рамни лажички мед, ванила, 1 коцка црно чоколадо 85 % На гладно 5,9 по еден час - 7,5 по 2 часа - 6,2 Ова е веќе нешто друго, резултатот ми е сличен како вчера кога имав солен доручек.
И мене ми беше едно мерење така и дури два пати се боцнав да видам дали нешто не е во ред и ист резултат. Стефанка не ми даде некој одговор
Jas moeto go sporediv so laboratorijata kaj so odam za krv i rezultatot bese ist. Sakav da se osiguram deka e vo red. Sepak ne e tolku kvalitetno kako tie sto gi imaat po laboratoriite.
I mene ne mi dade odgovor samo mi pisa vo red e dnevnikot da prodolzam ushte nekoj den so merenje i da proveram urina
Мора ли да испитува секоја трудница скриен шеќер? Со првата бременост го испитав супер беше. Мада Велес и не го испитуваат правилно како што читам по форумов како се испитува, колку што се сеќавам само два пати ми земаа крв од прстот само. нз како беше дали бев гладна па шербет пиев . не се сеќавам убаво. и сега нз што да правам дали да го испитам повторно.
Da ispitas. Nema tuka sto da se misli mnogu. Ne se raboti samo za tvoe dobro tuku za dobro na bebeto. Nedaj boze nesto da se desava a ti ne znaes. Napravi si i bidi si mirna.
Да, и кај мене во првата беше супер а Сега на граница. 12ч не смееш да јадеш пред испитување, убаво е да се три боцкања ама ако има и на две ке покаже. Леќа
Jas nabrzina si pravam edna tostirana integralna tortola,ja premackuvam so avokado,stavam marula,rukola,domat,pilesko .masti,jaglehidrati,protein i salata ima Kazete sto da jadam posle vecera? vo 5 treba da veceram
Мевцето во тортиља Денес јадев стек на скара во интегрална тортиља, со кромид, патлиџан, грчки, копар. Како пилешко гиро ми дојде.
Toa za drug pat.... Sega pilesko salata od zelka crno lepce i meko sirenje ke kasnam. Toa imav doma toa improvizirav. Inaku slikni kakvi tortilji kupuvas