Не да не ми се готве еве уште не сум почнала ама морам да направам за малата. Кога сме кај јадење два дена не бев под режим и многу тешко поминав, многу полесно ми беше на мешето кога имав план. Од денес се враќам пак на режим
Дали сум јас едина што неке тортиљи обожавам се од тесто ама нив ич не ги можам, може не сум погодила добар речепт Дајте идеа
Јас вчера имав тортиља интегрална али со мисиркино, во вок тава со црн патлиџан, тиквица, кромит, печурки и многу малце домашно пире од домати и си ги подпеков во рерна на крај мххх, за шеќерот супер ми беше. Денес истите состојки без доматен сос ,со гарнир малу интегрален ориз и салата на страна, нешто како кинеско да дојдЕ хах Не знам дали можам малце соја сос да стаам ? За следен пат? Иии како се понаша пример ниско маслена павлака за готвење или таа не може?
Jas pravev integralni nakaroni so pavlaka za gotvenje pilesko i spanak od onoj seckano zamrznat so se prodava. Sekerot mi bese super po toa jadenje Nema taa pavlaka za gotvenje mnogu zekeri vo nea bez griza. Slobodno koristi ja
Јас имав во прва бременост скриен, па знаев дека и сега ќе си го имам. Пред 24 недела супер ми беа резултатите, а бе само што почна 24-та и ете ти веднаш шеќерот почна рогови да покажува. @Bubish26 Соја сос не сум употребувала во бременост, не ми текнува каков состав имаше.
Mene od kaj 23ta pocnaa prvo mi se pojavija ketoni vo urina vo 24ta samo sto vlegov ispitav i pak go imav.se sekavam deka ti ne kaci voopsto na kilaza,jas bev samo so 5 kg
Да, јас од сам почеток на бременост внимавав и се хранев како за гестациски, си знаев од претходно дека имам скриен шеќер којшто најверојатно ќе се активира во бременост. Кај мене проблемот е што за ручек и по два часа шеќерот е ист како и после еден час, не се симнува. Веќе после 3 часа кога ќе мерам, тогаш е спуштен. Така ми беше и кога испитав во првата бременост во 26-та недела. И после 1 и после 2 часа ми беше 10. За првото отидов на породување со +1 кг од почетната килажа. За второво ќе видиме како ќе биде
Jas prv pat ketoni vo mokraca imav vo dekemvri i togas ispaniciv da ne e znak za gestaciski dijabet. Posle mi se izgubija. Pa pred dve nedeli koga bev za skrien seker pak imav ketoni i op sum imala i skrien seker. Izgleda deka toa bese znak pojavata na ketonite vo mokracata. Neznam sto da kazam. Drugo ama bas nisto znak nemase deka ke imam gestaciski. Ama da sme zdravi zivi otkrieno na vreme i ke se vnimava.
Ako pies dosta tecnost ne se pojavuvaat izgleda. Jas sega zgolemiv vnes na tecnosti nad tri litra i se izgubija, nekna proveriv.
I jas pijam mnogu tecnosti,pa pak mi se pojavuvaat Prvata bremenost ima +++ i mi uklucija infuzija.posle poragaj gi nemav .hormonite si go pravat svoeto Parce kaskaval pred spienje da kasnam? Ili dajte nekoja idea,ke veceram za 20 min
Stanav vo 5 sabajle loso mi bese i nemozev da zaspijam pak , vo 7 doruckuvav,vo 12 rucav i veke mi se jade Obicno legnuvam vo 10 ipol-11 i znam deka pak ke mi se jade
Denes za dorucek imav 3m.l.oves 1 m.l. chia seme,150 ml kokosovo mleko,lazicka puter od kikiriki malini i borovnica,po 1h sekerot mi e 6.2,ke meram i po 2h Kolku vi bese sekerot po spageti bolonjeze? Planirav za denes riba ama poveke sum za testenini