Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гестациски дијабетес/Скриен шеќер

Дискусија во 'Бременост' започната од lolyta777, 5 април 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Пишав поназад за макарони интегрални со болоњезе, ѕирни наназад на темава.

На Bebence29 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    Vidov,jas svariv 100 gr integralni spageti,so 150 gr meleno junesko meso tomatelo,crven kromid i morkov przeno,so salata od marula,pola krastavica i seri domati po 1h 6.7 mi e sekerot,a pred jadenje 3 :party:

Za sabajle si napraviv ovesni palacinki

На јolene и Alishan30 им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Treba da pazis i da ne ti paga tolku nisko sekerot,ne e ubavo. Znaci ne pravis dovolno vnes na nesto sto mu treba na organizmot. 3 e mnogu nizok

На 0ли и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    И јас сакав да ти пишам дека е многу ниско 3. Што направи вчера за вечера, последно пиша дека во 17 ќе вечераш.

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Mnogu rano i rucala denes. I plus od 3 na 6.7 otisol ne e malku skoro 4 edinici

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    Vo 17h vecerav kinoa pecena so domata,spanak,sirenje i maslinki so salata od marula,seti i parce ovci kaskaval.pred mj bese 4.4 ,po 1h 6.1
    Vo 20 i 30 pila grcki jogurt,pola krastabica,kopar i maslinovo.pred mi bese 4.1 potoa mi bese 4.6

Denes pak ke veceram rano vo 18h,planiram cezar salata da napravam so marula,stek 100 gr,seri,kubeti od leb za dijabeticari i preliv od 1 l.grcki,sok od limon i senf
    Ako mi se prijade kaj 20 i 30 ke jadam kiselo mleko so soncogled

Mene sekogas mi e bil nizok sekerot nautro... pod granica

7. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355
    Имате негде по пицериите сретнато интегрална пица? Ако имате пишете која пицерија. За Скопје прашувам.

8. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    Mozes i sama da si napravish doma jas doma si pravam sama,so integralna tortila,ja namackuvam so tomatelo,stavam kecap kaskaval i pileski gradi odozgora origano i ja pecam.cesto koga pecam tikvicka pravam so kromid,tikvicka i kaskaval rendan i taka mi e ubava

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    4.355
    Правев јас со интегрално брашно дома пица ама не е тоа тоа. Секако и со бело брашно кога сум праела и од пицерија купена не е исто,таму во печка печена.

10. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    Pred vecera 5.8,posle 1h 6.2 a glava ke mi pukneee bash i gi pisav vrednostite na stefanka ke vidam sto ke vrati
    I pisav deka glavta strasno me bolii i deka ne spijam kako sto trebaa

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Ne ti se visoki vrednostite, ne veruvam da te boli glava od toa

12. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Девојки, давајте идеја за доцна вечера?
    Јас оваа недела демек воспоставувам некој ред на исхраната ама ми се покачува шеќерот… испитав скриен супер беа вредностоте, ама сега кога мерам знае да ми се покачи…
    Мртва гладна сум, и баш сега се ми се јаде, и благо и солено… стрвостс епте ми е покачена… како ќе се издржи до крај еве не знам, тек сега сум 28ма…

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    24.913
    Не треба да си мртва гладна, треба да јадеш повеќе протеини во денот за да те држи. Шо знам мене вечерата знае да ми биде или пола од ручекот со салата или цезар салата со домашен дресинг, јајца, риба со зеленчук.. немам некој кој знае какви рецепти за доручек и вечера.
    Ама може и стварно да имаш поголем апетит ако си јадиш нормално, со првото дете јас бев нон стоп гладна и станував од спиење за да јадам во 2-3 вечер.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Jas pak od mnogu kiselini nemam ni nekoj apetit. Luge znavi bukvalno goram 24/7 nisto ne mi pomaga :worried:. Dobro e i sto uspevam da jadam radi sekerot tri pati so dve tri uzinki. Samo radi kiselinive edvaj cekam da pominat ovie tri meseci i da se porodam.

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    Vidov na fb deka ima proteinski leb vo tineks
    Jas sinoka jadev 1 dija leb so abc krem sir posle vecera bidejki bev gladnaa,mnogu rano stanuvam
    Sega ke jadam ovesni palacinki pa ke vi pisam rezultati

На ***Bony*** и Homme им се допаѓа ова.
  16. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Синоќа изедов две јајца, едно цело едно само белка, три крекери оние интегралните од кам ако ги знаете, едно мало лажиче хумус и едно мало парче пармезан. После саат време го мерам шеќерот во плафон, 7.9…
    Некаде грешам со јадењето а незнам каде. До 5ти месец ужасно повраќав до инфузии стигав, ми се гадеше од се и сешто… Тамн прекина, се врати апетот и и си реков не си ја стегам душата сега ќе си поткаснувам што сакам и де појави шеќерот…
    А претходно пред да останам бремена си водев добар начин на живот, многу вежбање балансирана храна, бело брашно, бел шеќер многу регко. И тамн кога сакав да уживам во овој период, шеќерот рипа а кас гладничка :(

17. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    955
    Мене кога мерев, докторката ми рече, после саат 7.8. Еднаш имав 8.1 и ми рече не е страшно.
    Иначе пази со тие интегралните, знаеш кај нас колку навистина се интегрални :) иако од три, не би требало да ти рипне шеќерот толку.
    Ова за сите што имате проблем со било кој леб, а тонус исто не можете да јадете… во кам кај што печат, има мнооогу убав леб интегрален, превкусен е. Јас да не беше овој леб мислам дека ќе умрев од глад. Некако не можев другите да ги јадам, а ги пробав буквално сите :)

18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.806
    Допаѓања:
    24.913
    А предходно пред колку време си јадела и што? Измеѓу ако си јадела нешто или пиела кафе пред вечера може да ти се крене повеќе ако не се на некое растојание оброците.

19. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    7.8 mi ja odredija granica po 1h mene.da si kasnala pola krastavica ponizok ke ti bil

20. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    К
    Јад пак јадам по едно парче тонус, зошто не треба да се јади тој?