Vidov,jas svariv 100 gr integralni spageti,so 150 gr meleno junesko meso tomatelo,crven kromid i morkov przeno,so salata od marula,pola krastavica i seri domati po 1h 6.7 mi e sekerot,a pred jadenje 3 Za sabajle si napraviv ovesni palacinki
Treba da pazis i da ne ti paga tolku nisko sekerot,ne e ubavo. Znaci ne pravis dovolno vnes na nesto sto mu treba na organizmot. 3 e mnogu nizok
И јас сакав да ти пишам дека е многу ниско 3. Што направи вчера за вечера, последно пиша дека во 17 ќе вечераш.
Vo 17h vecerav kinoa pecena so domata,spanak,sirenje i maslinki so salata od marula,seti i parce ovci kaskaval.pred mj bese 4.4 ,po 1h 6.1 Vo 20 i 30 pila grcki jogurt,pola krastabica,kopar i maslinovo.pred mi bese 4.1 potoa mi bese 4.6 Denes pak ke veceram rano vo 18h,planiram cezar salata da napravam so marula,stek 100 gr,seri,kubeti od leb za dijabeticari i preliv od 1 l.grcki,sok od limon i senf Ako mi se prijade kaj 20 i 30 ke jadam kiselo mleko so soncogled Mene sekogas mi e bil nizok sekerot nautro... pod granica
Имате негде по пицериите сретнато интегрална пица? Ако имате пишете која пицерија. За Скопје прашувам.
Mozes i sama da si napravish doma jas doma si pravam sama,so integralna tortila,ja namackuvam so tomatelo,stavam kecap kaskaval i pileski gradi odozgora origano i ja pecam.cesto koga pecam tikvicka pravam so kromid,tikvicka i kaskaval rendan i taka mi e ubava
Правев јас со интегрално брашно дома пица ама не е тоа тоа. Секако и со бело брашно кога сум праела и од пицерија купена не е исто,таму во печка печена.
Pred vecera 5.8,posle 1h 6.2 a glava ke mi pukneee bash i gi pisav vrednostite na stefanka ke vidam sto ke vrati I pisav deka glavta strasno me bolii i deka ne spijam kako sto trebaa
Девојки, давајте идеја за доцна вечера? Јас оваа недела демек воспоставувам некој ред на исхраната ама ми се покачува шеќерот… испитав скриен супер беа вредностоте, ама сега кога мерам знае да ми се покачи… Мртва гладна сум, и баш сега се ми се јаде, и благо и солено… стрвостс епте ми е покачена… како ќе се издржи до крај еве не знам, тек сега сум 28ма…
Не треба да си мртва гладна, треба да јадеш повеќе протеини во денот за да те држи. Шо знам мене вечерата знае да ми биде или пола од ручекот со салата или цезар салата со домашен дресинг, јајца, риба со зеленчук.. немам некој кој знае какви рецепти за доручек и вечера. Ама може и стварно да имаш поголем апетит ако си јадиш нормално, со првото дете јас бев нон стоп гладна и станував од спиење за да јадам во 2-3 вечер.
Jas pak od mnogu kiselini nemam ni nekoj apetit. Luge znavi bukvalno goram 24/7 nisto ne mi pomaga . Dobro e i sto uspevam da jadam radi sekerot tri pati so dve tri uzinki. Samo radi kiselinive edvaj cekam da pominat ovie tri meseci i da se porodam.
Vidov na fb deka ima proteinski leb vo tineks Jas sinoka jadev 1 dija leb so abc krem sir posle vecera bidejki bev gladnaa,mnogu rano stanuvam Sega ke jadam ovesni palacinki pa ke vi pisam rezultati
Синоќа изедов две јајца, едно цело едно само белка, три крекери оние интегралните од кам ако ги знаете, едно мало лажиче хумус и едно мало парче пармезан. После саат време го мерам шеќерот во плафон, 7.9… Некаде грешам со јадењето а незнам каде. До 5ти месец ужасно повраќав до инфузии стигав, ми се гадеше од се и сешто… Тамн прекина, се врати апетот и и си реков не си ја стегам душата сега ќе си поткаснувам што сакам и де појави шеќерот… А претходно пред да останам бремена си водев добар начин на живот, многу вежбање балансирана храна, бело брашно, бел шеќер многу регко. И тамн кога сакав да уживам во овој период, шеќерот рипа а кас гладничка
Мене кога мерев, докторката ми рече, после саат 7.8. Еднаш имав 8.1 и ми рече не е страшно. Иначе пази со тие интегралните, знаеш кај нас колку навистина се интегрални иако од три, не би требало да ти рипне шеќерот толку. Ова за сите што имате проблем со било кој леб, а тонус исто не можете да јадете… во кам кај што печат, има мнооогу убав леб интегрален, превкусен е. Јас да не беше овој леб мислам дека ќе умрев од глад. Некако не можев другите да ги јадам, а ги пробав буквално сите
А предходно пред колку време си јадела и што? Измеѓу ако си јадела нешто или пиела кафе пред вечера може да ти се крене повеќе ако не се на некое растојание оброците.