Па ручекот ми беше околу 16h, ама беше многу оскуден, зелена салата и пилешки стек, па за тоа и шеќерот после 1h беше 5. Поради тоа си дозволив 2 коци темно чоколадо 85%какао. Али тоа беше изедено 3 часа пред вечерата а шеќеро пред да вечерам беше 5.1. Следена недела петок ќе одам на ендокринолог, до тогаш вака ќе се трудам ќе мерам, па да отидам таму со податоци… Сега за појадок јадев парче тонус, намачкано со fit abc крем сир, едно јајце, од кое пола жолчка не ја изедов, 3/4 резниња крставица, исто толку и домат. Па чекам да помине време да измерам. На гладно сабајлево беше супер, 4.5
Еве сега го мерев. 7.5, а јас сум мртва гладна. Воопшто не ме засити оброкот, за вредноста која ми ја дава… Ќе почнам да сумљам во апартчето…
Jas sabajleto na gladbo imav 4.6,doruckuvav 5 mali ovesni palacinki namackani so puter od kikiriki,badem,lesnik,miks,malini kapini i 150 ml kokosovo mleko,po 1h mi bese 7,a po 2h 5.1 ,za uzina jadev pola portokal i kakao soljaa Sega si napraviv supa domasnq plus giroto od Oli bidejki sum gladna mnoguu
Блазе тебе колку убав доручек со какви вредности. Јас ова да го изедам очигледно 9ќе ми е шеќерот. Какво апаратче имаш?
Здраво да ве прашам нешто,не можам да стапам во контакт со матичниот доктор па дали некој знае зошто доаѓа до трнење на раце.Лицето има 70години и е дијабетичар.
Гладна си бидејќи јадеш малку протеини, а тие се тие што држат ситост. Зошто само 1 јајце? Касни две цели и 1 белка, подолго ќе си сита. И салата јади повеќе, ништо не се 2-3 резанки краставица и домат. Зголеми на протеини.
Ме чуди зошто на ова јадење што е премалку, толку многу ми се качи. Можно ли е од тонусот, и тоа едно парче, не го ни осетив искрено
Ок е 7,5 не грижи се, но за 3 единици ти рипнал од резултатот на гладно. Ама гладна си и треба повеќе да јадеш и може да имаш подобри резултати. Свежа салата обавезно повеќе јади и протеини за да си посита.
Medising od zegin go imam.i mene mi skoka za 3-4 edinici nekade pravam greski i jas Probaj so leb za dijabeticari i mene od tonusot mi bese povisok. eve sega ubavo se najadov pileska supa cel tajnir,plus giro pa ke vidam rezultati. Mene stefanka za skokanjeto na sekeror mi rece poveke da jadam deka toa ne me zasituvalo
Мене резултатот пред спиење и наутро пред појадок ми е ист. Немам големи скокови и падови. Јадев појадок во 9:00 часот: 2 рамни лажици овес, 1 рамна лажица чиа, 1 преполна лажица грчки, 2 лажици путер од кикиритки, 60 мл овесно млеко без додаден шеќер, малку малини и 3-4 јагоди. Пред појадок ми беше 6,0 и после појадокот 7,0 . За ужина во 12:00 - 3 мандарини. На гладно сега пред ручек - 5,3. За ручек 2 тонус, свинско каре 200 гр, голема салата од зелка и краставица. Првпат ќе јадам тонус, баш да видам каков ќе биде резултатот. Најниска вредност деновиве ми е 5,4. Највисока - 7,9 (еднаш).
Не не, може погрешно сум се изразила. Јади си слободно. Јас не можев да го јадам, не знам зашто, вкусот ми сметаше. Муабетот ми беше, ако има некој како мене, дека има вкусен интегрален во кам
Не сум го јадела јас, @Bebence29 ќе каже, таа го купува. Јас сега од Диме зелениот тонус го пробувам.
Па немам многу јаглехидрати, повеќе се протеини, а има калории за да не сум гладна и строго внимавам на саатите кога јадам Ти многу си ускратуваш, многу малце јадеш, како да си на диета за слабеење јадеш. Јајца обавезно две јадам и плус белка додавам понекогаш. Месо ако ми е малку сега 200 гр, следниот ќе направам 250 гр., а ако тонусов ми крене шеќер, ќе јадам 1 парче, но ќе зголемам протеин. И важно е времето на оброците, да немаш многу пауза меѓу нив, со саат да си.
Да, на гладно пред доручек овие два дена ми е 6,0. Но преку ден се регулира со јадењето. Најверојатно ќе треба да пробам нешто и пред спиење да каснувам. Вечерва ќе пробам со протеински пудинг, чисто да видам.
Mene ne mi go kreva mnogu lebot za dojabeticari sekerot,od 5.6 na 6.2 mi bese so puter od kikiriki,malini,borovnica i casa kokosovo mleko,a so vareno jajce,avokado,pola krastavica,pola domat i nekolku maslinki od 5.1 na 6.9 Posle rucekot sega mi 6.7 od 4.7 za 2 edinici mi se pokacil sekerot