Апдејт да направам… Саат време после ручек леќа, ми беше 7.1, тоа мислам дека е супер… Два саати после тоа имав ужинка, највкусното нешто како шо рековте јаболче путер и цимет. Сега го мерам после саат ипол 7. Имам простор зс вечера или не, шо мислите? Дома се печат колбаси (домашни-проверени) па дали да каснам малку со доматче без никаков јаглехидрат, шо мислите?
Пред да имаш вечера измери пак, рано е саат и пол после ужина. Инаку, треба да си вечераш, не прескокнувај оброк. Според вредноста ќе знаеш дали да каснеш и јаглехидрат и колку. Тестирај ако сакаш, касни парче леб и после ќе знаеш дали оваа денешна комбинација е океј за понатаму. Мене пред вечера ми беше 5,9 и јадев едно парче тонус со путер, 1/2 протеински мафин од малиот, 2 јајца, малку кашкавал и 1 краставица. После 1 саат ми е 6,9.
Одлично, јадев помал колбас со домат, после еден час ми е 6. Среќна сум денес што имам добри рез. Стварно има смисла ова што имав и ужина и полесни оброци… Утре нов ден па да видиме како ќе е… Денес успешна мисија
И јас бев со гестациски во бременоста и секогаш кога бев гладна имав високи вредности.На почетокот почнав со три оброци и две ужини но мене тоа ми беше малку и имав секогаш високи вредности..потоа почнав да имам 4 оброци на пр.во 8 -доручек,10-ужина,12 пак си јадев како за ручек, 14 -ужина, 16-ручек,18-ужина,20-вечера,22-ужина..и со ова јадење почнав да имам нормални вредбости, и најбитно според мене е движењето,ако си во можност пршачи движи се, јас еден период пешачев но потоа морав да лежам ама пак истерав без терапија..со лесно
Jas zgolemiv na uzinite,plus posle vecera zimam ushte edna vecera polesna pa da vidam kako ke bide.daa jas pesacam po 4 km na den nekogash i poveke zavisi od vremeto sto mi e na raspolaganje Nekoj da gi probal na Vitalija diet dzemovite? Na toj od jagoda mu se rebram da go naracam kaj nas go nemaa
Моиве вредности се баш баш чудни Во 26та правев за скриен е сега мене на првото боцкање ми е висок шеќерот 5,8 послем час и два супер .. И пак повторив пак исто, и ми рекоја тримесечен да правам и тој супер,а на обилна крвна слика што ја правам секој месец е 4,7 до мај 5,2 што е во граница.. Па ајде дневник водев цела недела цела недела утринскиот на гладно 6,2 до 6,7 се движи,послем еден час од јадење исто во границите мај до 8,9 и послем два часа пак си е ок во граници.. Незнам веќе што да правам.. да напоменам кај мене не е од храна туку од декортин пијам цела бременост Али за друг здравствен проблем. И лекарите ги бунат вредностите еднаш океј еднаш високи иначе бебе бучка две недели понапред (и првото беше така понапред со две недели). Некој со слично искуство или некој добар лекар кај да се обратам
Ke si go najdes krajot samo strplenie. Jas kasnuvam sekogas po nesto koga civstvuvam glad. Makar bilo nekolku bademcinja. Imam dorucek uzina rucek uzina vecera uzina. Probav i so tempoto na moite da rucam so niv tie pokasno rucaat i samo imav dve uzini pomegu dorucekot i rucekot. I taka mi bese super sekerot. Treba samo da si go najdes sopstveniot balans.
Mila poveketo od nas odime kaj dr Stefanka Gorgirvska vo remedika. Zenata e super smirena ubavo objasnuva. Navecer da ne se ostavas inaku hladna mnogu vreme pred legnuvanje ? Od nejadenje znae sekerot da se kaci isto.
Вчера вечерав во 19 и во 21:45 фатив да грицкам 20 гр бадеми и 20 гр ф'стаци и после 1 час пред легнување ми беше 5,6. Утрово пред доручек конечно помала бројка - 5,3 @kjofti4 И мене на прво боцкање висок, но тоа е затоа што од вечера до легнување поминуваа повеќе часа. Воведи ужинка после вечерата пред легнување и треба да е подобар наутро. Врати наназад неколку мислења, баш за ова дискутиравме со една членка за полош резултат наутро и има предлози што да се касне пред спиење.
Jas na gladno imav 4.3 za dorucek izedov 4 mali palaciki od leka,so humus,avokado,seri domat,krastavica 2 vareni jajca i nekolku maslinki po 1h,sekerot 5.3 a jas full najadena.za uzina ke zemam edna ovesna mafina sto ja pravev kako banana lebot.se nadevam deka nema da imam veke takvi nagli pokacuvanja na sekerot. Za utre za dorucek ke spremam palacinki so spanak. Imate dosta ubavi recepti za blago i soleno kaj dragana fitlife i stefi nestorovska.jas epten eksperimentiram so nivnite deserti
Ах жени вие изгледа ќе ме спасите мене од ова зло - шеќер. Пак ќе ви пишам и замарам, ама го правам ова зш имате искуство, па ако грешам некаде да ме поправите. На гладно ми беше 5.8 (прилично висок не знам зошто, дали ми беше малку вечерата…) За доручек јадев пола грчки јогурт (0% масленост) три лажици овес, 5/6 малини, 4 резниња банана, ептен малку агаве сируп, и лажиче путер од кикирики. После саат време ми то мерам ми е 7.8 (висок ама во граница). Сеа за два часа нешто ужина и така ќе терам, со три ужини… Тиква печена сте јаделе?
Или малку ти била вечерата, плус се сеќавам дека само колбас и зеленчук си каснала, мислам дека и некој јаглехидрат требаше, или рано си вечерала, а си имала многу време до легнување. Три оброци и три ужинки (наизменично и последна ужинка пред спиење) кај мене се покажа дека треба за да немам високи вредности наутро. Тиква јадев, но не мерев тогаш шеќер, не беше уште активиран скриениов. Јас би каснала едно парче за ужина со цимет на пример, па ќе видиш како ќе биде шеќерот пред следниот оброк.
Jas sabajle merev seker po kafeto 2 vo 1, ne bese epten na gladno. Nemav vo plan da meram ama sakav da kasnam pica kapricioza (obicna ne integralna) i resiv da se testiram kolku ke mi go kaci. Pred jadenje 5.2 a po izedenata pica ( 3 parcinja ) 7.3. Cak ne mi se veruvase deka ne mi skokna mnogu. Uste nemozam da svatam sto mi go kacuva sekerot. Dosega ovie dve nedeli ova mi e najvisoka vrednost, 6.8 najisoka mi bese predhodno. Mi se idi da kasnam i parce torta da vidam so ke se desi
Пусто благо те влече Пробај некое тенко за ужина, па ќе видиш дали следниот пат ќе каснеш пак цело, пола или ич
Vaka koga nema doma ne mi teknuva za blago . Snosti bev so gosti i kupiv torta. Neznam kako se vozdrzav da ne si secam i za sebe . Pusti blagar ama pak se drzam pod kontrola
Не ја знам стварно логиката на сето ова за тоа си постои и цела наука… Од сабајле читам за гликемиски индекс шо и како фунционира. Најверојатно постигнат ти е некој баланс во телото со инсулитот па еднаш јадење пица не го оптеретува панкреасот… Убаво е вака шо споделувате сите, бар да знаеме како оди ситуацијата..
Изгледа да, малку била вечерата.. Денес деуга тактика Сеа ми дојде некој силен глад, и каснав едно парче потпечен тонус, со млечен намаз со стевиа и една коцка темно чоколадо 85%какао. Ќе тестирам и вака па ќе видиме.. Многу ми значи шо ве имам вас тука
Искрено, јас од Виталија ништо не би јадела. Сум чула дека многу лоши хигиенски услови имаат каде што произведуваат. Џем од јагоди мала количина сама може да си направиш, еве јас како правам. Земам 500 гр од смрзнатите јагоди, малини или кое било друго овошје. Ги ставам во тенџерче, 50 мл вода, 2 лажички чиа, пола лажиче стевија или друг засладувач (мед, агаве, јаворов). Мешам и оставам на тивко да се крчка. Кога ќе се распадне овошјето и ќе се згусне џемот, готов е. Ставам во тегличка и во фрижидер го чувам. Обично правам пола мера за да не ми стои долго. Многу едноставно и лесно за правење, а далеку подобра верзија од кој и да е џем. Може да си јадеш со палачинки, со пудинзи, со грчки и сл., превкусен е.
Денес најдобри резултати Пред доручек - 5,3 после 1 час - 6,5 после 2 часа - 5,8 Ужина 1 банана Ручек: 6 ќебапи и 1/2 ребро, 2 тонус, голема шопска салата со патлиџан, краставица, кромид, сирење. Пред ручек - 5,4 после 1 час - 6,6 после 2 часа - 5,9 Мислам дека балансот е тука и дека си го решив проблемот со високи вредности пред спиење и наутро