Секако, тоа е најважно И јас во првата бременост проверив во 26-та, си одговараше на мерките и немав вишок плодова. Додуша, до крај си тераше нормално и се роди со тамам килажа за неделите. Ќе се издржи сè за бебуши
Јас вака си размислувам, па ако не е ова внимавање ради шеќеров сега ќе се напраам 100кг. Како што сум стрвна и се сакам да пробам… Пројата ме скина ама тоа е, пробав видов дека лошо влијаје и толку испаѓа од лига… Слаба сум со рецепти, мн ми се еднолични деновиве, брзо ќе ми здосади…
Со 1 тонус и зелка салата. Следниот пат ќе пробам без леб или ич веќе не го јадам, па не е страшно и без него.
Taka e ich ne go jadamzjas od nutricionistot imam grav so pilesko meso 100 gr.sega jadev ovesen visna kolac pa ke pisam po 1h prevkusen e
Мене денес на гладно сабајле 6,3 ми беше шеќерот,претходно 12 саати имаа поминато од последно јадење што не беше ништо што би ми дигнало шеќер. Јадев вечерта една кришка мачкана со урда и краставица. А пијам и Глукофаж од 500на ручек. И се слушнав денес со докторката ми рече и за ручек и за вечера да пијам по 500мг,вкупно 1000ка на ден па да видиме утре сабајле да измерам. И вчера накај 8 ми идеше после јадење. Незнам што се дешава овие два дена исто си јадам ко што си јадев. А и ноќеска во спиење устата сува барут ми беше внатре,а не спијам со отворена уста. И често ми се слошува од вчера.
Касно вечерав во 12 зошто јас спијам до 12 утредента. Еве денес сум претерала до 1 сум спиела. Прошле 13 саати од таа една кришка синоќа. Пак е многу.
Д: 2 парчиња интегрален леб+парче печено месо свинско+2-3 печурки, 1-2 маслинки+2 кругчиња зелена тиквица У: 1 јаболко Р: мимоза салата+ 2 парчиња интегрален леб+ месо 50гр У: 10тина лешници, 5-6 јатки и 10тина зрна брусница В: цвекло+ морков+ зелка салата У: пуканки дур гледам филм
Многу големо време без оброк. Не ти се јадеше да станиш некоја јатка да ставиш во уста или ужинка? Јас дотолку ми е навикнато телото што на 3-3 ипол саати ми бара оброк, а на 2 часа од оброк ужина. Едноставно телото ми бара да јадам тогаш
Па реално и тоа што го изедов како ужина ми е напишано во диетата од ендокринологот. Кришка со урда,одвен краставица што изедов плус ама ништо не е тоа. Иначе не ме тера ноќе да станувам да јадам,се будам само и многу вода пијам. Не ми е големо растојание тоа за јадење така сум научена нонстоп. И го држев под контрола шеќерот. Ова сега незнам што ми се случува.
Ох мила, скробот си го напраил своето, или пак комбинацијата грав + тонус… Грашок со пробала да јадеш?
Без тонус ако беше, подобар ќе беше резултатот. Боранија јадев минатава недела, 6,9 ми беше после 1 час. Следната недела планирав грашок.
Eve go receptor,jaa go pravev so ovesno brasno... Za vecera jadev integralni krekeri od stokomak,so urnabes namamqz,krastqvicq,mqslinki i kaskqval Pred mi bese 4.8 po 1h mi bese 5.8
Супер ти е регулиран шеќерот. Не знам како имаш почнато со кои вредности бидејќи касно се приклучив, ама ова се супер резултати на солидно јадење… Браво!
Боранија и леќа и мене ѓи се покажаа со супер рез, ама ги јадев без јаглехидрат, само салата. Следно сакам да пробам си грашок, сакам и грав ама знам дека ќе ми качува шеќер па ќе го оставам за понатаму…