Што знам нормално, уствари деновиве сум малце зашеметена ама притисокот ми е малце низок, а може и варијација во шеќерот е, ајде ќе видам за вечера, ќе и речам на цимерката да ми земе дека е мед лице, може јас неправилно земам.
Ке имаше други симптоми ако ти беше од шеќерот. Мислам дека сепак е нешто со апаратчето,многу е ниско тоа.
Da bogami golema belja mozelo da bide. Ajde te cuval bog. Ama jas za takvi raboti sekogas proveruvam. I aparat za pritisok ojdov da go proverat hahhaha. A vujko mi isto taka so istoto aparatce medising (i ti i jas sto go imame) mu pokazuvalo povisoko. Jas zatoa rekov ke go proveram so ona vo labaratorijata. Ama moeto e ok.
Треба да се провери дефинитивно најпаметно така. Беља ке ме снајдеше ќути. Маџун дали знаеш дали смееме да конзумираме?
Neznam. Sega bas sakav da procitam za toa. Zosto ima edena mesvina so madjun sto se pravi za pojacuvanje na zelezoto. Ako najdam info ke pisam
Јас па не мерам 1 час откако сум почнала со јадење, туку 1 час откако ќе завршам. Инаку, јас имам две апаратчиња од Аку-чек, со нив си мерам. Ми го препорачаа него, а да не земам од Зегин.
Леле каква катастрофа е ова до апратчето… Можам да замислам што можело да се случи, страшно… Господ те чувал мила. Среќа на време. Иста ситуација и со мене денес. Бев на ендокринолог, докторката вели тримесечниот е најверодостоен за ова, кај мене многу мал ризик за дијабет, вели нема простор за паника с и ogtt тестот рече е минимално покачен ама ги зема во предвид вредностите заради тоа шо ми правеа испитување преку прст а не вена, така знаело да даде малку повисоки. Рече сепак ќе продолжиме да следиме, и смета дека ми е повеќе од нервоза и психочка база. Ме препрати во центарот за дијабетичари. Сестратс таму ми даде листа како да мерам лебни единици и шо да внесувам, и реално според тоа јас овие две недели јадев многу малку… На крај ја замолив да ги споредиме апаратчињата моето даде 5.1 а нивното 4.6, рече ова е доволна разлика за да покаже грешно. На повисоки единици и разликата рече дека ќе е поголема. На пример ако ми даде моето 8 одприлика е 7… Така ми го посочи и мене ова твоето ново Accu-check да го земам, го сметале најверодостојно посебно за трудници… Те молам кажи ми од каде го купи и по која цена?
Тука ми рекоа еден час откако ќе почнам, а и они ме снабдија со апаратче и ќе ми менат ленти, покриено ми е со осигурање. Сепак јас мислам дека грешам со земањето нешто, некако бришам раце а пак ми се влажни кога боцнам може и разредена е крвта. Ќе видам вечер со цимерката па ќе решам што натаму.
Ја прашав Стефанка рече не смееме маџун,да знаеш. Море море каква глупост ке се случеше ради апаратчето.. Иначе го земав јас од една маалска аптека Алпи Фарм 2200 ден со 100ленти. Иначе само апаратче е 1400ден. Земи си го и мирна глава. Она моено старото апла голема разлика покажа. Да се чуди човек. Господ да не чува.
I jas meram od koga ke zavrsam so jadenje. Ami jas kako sto jadam 20 min se vleckam bukvalno . Jas dur ne sozvakam dobro, ne goltam
Купив органско какао така ке си го пијам. Иначе шеќер од кокос било многу здраво и корисно и за дијабетичари а и еве за нас. Јас си купив. Шеќерот е кафеав иначе мириса на карамела,а нема вкус на карамела. А засладува и мн е здрав. Да си купите ако сакате. Еве што најдов за него прочитајте. Кокосов шеќер Одамна научивме дека белиот шеќер е лош за нас, кафеавиот е прифатлива замена,а стевиа и агаве се најдобрите засладувачи за нашето тело. Кокосовиот шеќер станува се попопуларен на нашиот пазарот. Кокосовиот шеќер се добива од цветот на кокосовата палма, со варење на слаткиот нектар од овој цвет како нуспроизвод, се добива засладувач кој има вкус кој потсетува на карамелизиран шеќер. Големата разлика помеѓу „обичниот“ бел шеќер и кокосовиот шеќер е во хранливата вредност. Белиот шеќер не содржи хранливи материи, но е богат со калории, додека кокосовиот шеќер е извор на масни киселини, антиоксиданси и железо. Кокосовиот шеќер е многу богат со витамини од Б - групата: тиамин, рибофлавин, пиридоксин, биотин, инозитол итн. Тука малку повеќе ќе ставиме акцент на инозитолот, кој претставува специјална форма на витамин Б3 многу значаен за нервната трансмисија, за метаболизмот на холестеролот и за редистрибуција на мастите во рамките на телото. Овој шеќер е фантастичен извор на инозитол. Инозитолот се користи за лекување на дијабет, депресија и панични напади. Кокосовиот шеќер содржи 16 до 20 аминокиселини, а особено е богат со глутаминската аминокиселина. Глутаминот е многу важен за метаболитичките функции, а исто така е ефективен во зараснување на рани и повреди, го зајакнува имунолошкиот систем, помага во лекувањето на воспалителните процеси на дебелото црево, помага при ХИВ и сида и во третманите против рак. Инулин, кој е една од компонентите на овој шеќер, е одговорен за бавната апсорпција на гликоза во телото, што резултира со намален пораст на шеќерот во крвта. Кокосовиот шеќер содржи едноставни шеќери или моносахариди кои се брзо разградливи супстанции и обезбедуваат инстант енергија, што го прави одлично за спортистите покрај шејковите и оброците по напорните тренинзи и изложеноста на телото на висока физичка активност. Кокосовиот шеќер има кафеава боја, што ќе биде малку невообичаено ако досега не сте експериментирале премногу со засладувачи, интересно е како овој шеќер мириса на карамела. Пробајте го во вашиот омилен пијалок, ако ставите една лажичка во чаша, нема ни да ја забележите разликата. Вкусот на овој шеќер е полесно да се вари од сирупот од агава и стевијата, не чувствувате одредена доза тежина во кафе или чај што се чувствува ако користите една од двата претходно споменати засладувачи. Ако сакате кокосов шеќер, можете целосно да замените други засладувачи со него. Ако го споредиме со бел или кафеав шеќер, односот на примена во рецептите е ист. Овој шеќер се должи на неговата карамел структура и начинот на кој се добива растворлив на ниски температури. Белиот шеќер моментално помага да се врати енергијата и да се задоволи чувството на глад, но неговиот дијаграм е испрекршен, вие сте сити на почетокот, но тоа чувство на ситост се губи многу брзо и треба да јадете повеќе, и повеќе бел шеќер каде толку побрзо се заморувате и создавате влошување и контра ефект. Конзумирајќи кокосов шеќер кога се чувствувате гладни и уморни, создаваме табела која расте. Поради својот состав, кокосовиот шеќер го храни телото, помага полека да се распадне шеќерот и го заситува телото долго време, додека вашата енергија расте и нема негативен ефект на паѓање. Подобар и од Стевиа е
Јас мијам раце, бришам, мафтам со раце како лак за нокти кога сушиш, пак не фаќам ништо и чекам и потоа мерам. Отров, да ти се смачи додека измериш И јас најчесто бавно џвакам, иако некогаш знам да лапам брзо ако сум гладна Завршувам со јадење, гледам колку е часот и после 1 час мерам.
E zedov stevia i so stevia go pijam. A da ja potrosam tesko. Golemo mi e pakovanjeto. Ako najdam malo od toj kokosov seker ke zemam da probam. Zosto posle sto ke pravam so dve kesi zasladuvac koj samo jas go konzumiram
Јас јадам ко да немам видено. Нонстоп со брзина на светлината,па гледам колку е саат и мерам после еден саат. Иначе за мерење јас мијам раце со сапун убаво,ги бришам,се сушат,па после си имам памукче и алкохол си го бришам прстот дезинфекција,де суши за неколку секунди па боцкам и зимам крв. Така е најправилно.
Здрав е и за луѓе што немаат дијабет. Ја нема да го фрлам ако не го потрошам,ке си го дотрошам после пораѓај што,ем поздраво е милион пати од белиот шеќер
Znam jas ke si go iskoristam i posle toa. Ama da ne imam dve kesi golemi otvoreni. Ke se zdrvi od sto ke poprima vlaga.