+nekolku jagodii ,jas sekoj den po 2 solji kakao so jagoda Inaku vidov kokosov seker vo dm ama mnogu bese skap 460 denari
Jas taka ke kupuvav bademovo brasno sakav edni kolaci da pravam ... Koga ja vidov cenata se sokirav i nalevo krug, se otkazav i od kolaci i se. Mnogu e skapa hranata za dijabeticari samo toa mozam da kazam.
Preskapa e,gledav i jas na biokosmos skoro 1400 denari bese 500 gr sto e mnogu mnogu e.vidi go lebot od badem na stefi nestorovska jas planiram da go pravam so epten e zdrav
Jas si jadam crn leb i mi e ubav. Ako e so bademovo basno ke preskoknam. Ne mozam da si dozvolam takvi trosoci iskreno. Doaga bebe idat trosoci okolu kupuvanje za nego. A jas ke preziveam so crnoto lebce
Ne e so bademovo brasno,so 100 gr meleni bademi e .ima i so badem i kokos lebce https://snestorovska.com/leb-od-kokos-i-bademi/ https://snestorovska.com/leb-od-bademi/ Eve ovie se eftina varijanta za pravenje,a sigurno se i vkusnii.kasno si dojdovme od skopje preskoknav vecera cela vecer imam macnini od patot
Малку проблем имав со вредностите наутро и добив совет ноќе да каснувам нешто. Кога станав околу 4, каснав 3-4 лажици кисело млеко. Пред спиење - 6,3. Наутро на гладно - 5,5. Ќе пробам вака со киселото млеко дали пак ќе ми е понизок наутро. Појадок 3 лажици чиа, 150 гр грчки, ванила, 150 мл овесно млеко без додаден шеќер, малини 2 раце. По 1 час - 7,1 По 2 часа - 5,8
Mene stefanka mi rece da go povtoram testot so 75 gr glikoza a ne so 100 gr.kako li ke izdrzam neznam . Nemam niedna pokacena vredniat na glikemiite doma
I jas nemam pokaceni, ama ne mi ima kazano da povtaram test. Lele nedaj boze da i tekni da mi kaze da povtoram. Otvoreno ke i kazam deka nema da go napravam. Nema sila da me natera sega da go pravam. Ke si teram so ishranava do kraj. I zdravje po poragaj tamo moze da povtoram. Sega vo bremenost uste ednas niz toa ne proagam.
Posto sum opteretena so 100 gr glikoza,ona saka so 75 gr a na gladno mi e sekogash nizok,ke proveram urina da nemam ketoni i jas i rekov deka nema sansi ushte eden test da izdrzam,i ajs naracav accu chek aparatce.
Po moe od sam start greska trebase so 75 g da si napravis. Kako site. A ako ima indikacii za poveke. I sega ispadna deka nemalo potreba za tolku golemo opteretuvanje i ajde povtaraj
Kaj nas sekade e so 100 gr i mi vika kaj vas sr mladi doktori zosto pravat taka.sega ke zamolam vo edna privaatna so 75 gr ako treba pak da pravam ne daj boze..ne deka ne mi go vazi testot,naracav accu chek aparat
Киселото млеко пола канче е 1единица, јогурт чашка исто како и благо млеко.... додека сирење кашкавал зденки не се рачунаат во единици
Pa na ovie rezultati saka da vidi dali pak ke go imam pa i rekov deka nema sansi da izdrzan ushte eden test ama ovoj pat so 75 gr glikoza... Koe ovesno mleko go koristis?
Без додаден шеќер е, на кутијата пишува дека јаглехидрати има 4,5 и шеќери <0,5. Има и од кокос и од бадем, ова е 165 ден.
Aaa gi znam od kokos i badem naracuvam od kaj niv,sega ke go probam i ova fala ti.jas kupi na boom box od oves i od lesnik vcera