Ohooo,ne dali pijam po 3l na den,daa proteini mnogu jadam i dzabe e istiot problem od prva bremenost.mi dadoa da pijajm d manoze i edni drugi ne mi teknuva koi bea
... Koga planiras pak da go pravis testot? So lesno neka e. I da se resi toa so ketonite vo mokracata
Ushte utree ne sakam da mi tezi.lele kako li ke istrajam pak tolku blago. Vecerva planiram da jadam pola grcki jogurt,so kradtavica kopar i edno vareno jajce.se custvuvam tapan denes a jadev sabajleto 2 przeni jajca so 2 tostirani lebcinja,avokado,krastavica domat,za uzuna zemav bademi i 1/3 proteibski puding,rucav gulas so salata,pa jadev sladoled i ece sega pijam kakao so malini i jagodi
Да не внесуваш малку јаглехидрати што ти се покачени кетоните? Колку гр вкупно имаш дневно од прилика? Во сиве оброци за цел ден гледам само 2 парчиња леб дека имаш.
I sladoledot ima mnogu jaglehidrati mislam 44 gr na 100 bese.iskreno i tolku leb ne sum jadela vo zivotot kolku sto jadam sega...
Јас од едукацијата во центарот за дијабет сфатив дека мноогу повеќе јаглехидрати треба да јадам… 4 лебни единици за доручек. Тоа се 4 прчиња леб и протеин плус… тоа за мене е мноогу. Со две се прејадувам… Таа ме гледа слабичка ми вели ти треба многу да јадеш девојче ама точно распоредено да е…
Хаха исто и јас еден викенд јадев според едукацијата, шеќерот после час ми беше околу 8, а јас прејадена, ми се лошеше. И кажав на докторката, таа ми рече да јадам колку што јадам. Па испадна многу малку јаглехидрати никако не бев
Шеќерот ми беше супер, а си добив ацетон, заради кој примив еден куп инфузии… Бидејќи сите резултати ми беа ок, докторката препиша на недоволно внесување јаглехидрати, па со сила јадев, ама стигнав до еден плус едвај…
Исто, сабајле, две прчиња дија леб, две јајца, две маслинки (црни несолени), крставица патлиџан, парче кашкавал, после еден час ми беше 8ца. Ми рекоја било тоа нормално. Алармантро е ако се качувало веќе над 10ка на такво јадење… Не сум смеела да сум гладна а јас претходно кога сама си воведов исхрана реално бев гладна, а сеа прејадена… и тоа мерам уште со Medisgn апаратчето а ми покажува повисоки вредности…
Рече помеѓу вечера и појадок да има растојание од 12 часа. У меѓувреме ако сум гладна, нешто јаткасто, домат, крставица… И глобала вредностите не биле аларманти и не сум била за терапија, да не сум се оптеретувала толку. Така да сите имаме тука некаде слични мерења, и да не се нервираме, оти и од тоа се качува…