Epa mila so hranata si drzis pod kontrola i teraj si taka. Toa e sto e. Ke izdrzime nie sme jaki zenski
Jaki sme niee...ushte malku ni ostana Bash ke vidam stefanka shto ke mi kaze na ovie visoki vrednostii,ke i gi pratam da si odam doma
Не можам да ја добијам матичната за да ги погледне резултативе, но додека да ја чекам дали има место за загриженост ?
Pokaceni ti se i po 60 min i po 120 minimalno no sepak pokaceni. Mene samo mi bese pokacen na 60 min i mi postavija dijagnoza gestaciski dijabet. Konultacija so endokrinolog mila. Zosto ginikolozite ne se strucni na ovaa pole. Ke si vnimavas na vnesot na sekeri, beli brasna, ovosjeto isto taka ne vo golemi kolicici, jaglerhidratite isto taka ne vo golemi kolicini i ke bide dobro. Poveke proteini i salati. Koja nedela bese?
27+4 сум, малку покасно го правев оти си лежев и малку во болница и после строго мирување дома и без движење си го прави своето. Ќе закажам на ендокринолог и ќе почнам да ве следам со идеите за мцкање. Фала ти многу.
Јајца јас јадам оптшо многу и супер ми е шеќерот сабајле после јајца, исто не можам слатко да јадам за доручек. Заради тоа и немам нешто многу избор за сабајле, ако не е омлет е две диетални лепчиња згора со едно матено јајце и сирење, таа смеса ја ставам на лепчињата и печам, па јадам со грчки јогурт. Кога читам тука, овес, чиа, путер од кикирики.. мале јас ништо од тоа не можам да јадам.
Да ти кажам после првиот ден откако вредностите не ми беа во ред, од тогаш ми се супер, ем сум најадена и не пазам нешто многу ем шеќерот во нормала. Не дека не пазам де, ама не јадам ништо со шеќер и не јадам бел леб, ама друго си јадам и ужинки и овошје, дури и урми јадев за доручек еднаш врз тост со путер од кикиритки и ми беше супер шеќерот. Некни за вечера бевме излезени јас јадев стартер риба некоја, после јадев копан од шатка со сос грав и дури две лажици од десертот на мм и шеќерот ми беше 6.4.
Јас од денес почнувам со исхрана и мерења, мене ми е не јасно само времињата кога да јадам. Дали е во ред 10 часот доручек, ужинка, 14 ручек, ужинка, вечера 19 часот. Некако не можам да ги организирам.
Презадоволна од докторката, многу топол пристап имаше и сѐ детално ми објасни и ми напомена баш за апаратчето да го проверам. Пијам еутирокс во 8 часот и најчесто гледам да имам два часа до оброк.
Некој ти рече да чекаш баш 2 часа? Мислам дека нема потреба толку да чекаш после Еутироксот. Јас пијам во 7, во 8 морам Аспирин, па затоа во 9 имам појадок. Да не пиев и Аспирин, ќе си јадев после 1 час од Еутироксот.
Eve od sabajleto jas nq gladbo 5.1,,po 1h 5.5 A jadev 4 mali ovesni palacinki so spanak,humus,avokadot,domata,pola krastavica,maslinki i 2 vareni jajca