Имав и јас некој денови 3,9 пред јадење и по јадење 5,3. Вчера баш бев на ендокринолог рече ок си е. И Стефанка исто ми кажа. Не се дешава секој ден и нонстоп за да е загрижувачки. Ако нонстоп се случува може ке треба да си зголеми јаглехидрати.
Океј тоа за тебе, но нејзе не и' е ретко така ниско. Затоа цело време и' посочувам дека малку јаде јаглехидрати.
Jas zgolemiv na jaglehidrati,ama cel zivot sum so nizok seker,eve za rucek imav pilesko,kinoa i zelena salata.za vecera planiram pak kinoa so jajce i baby mix salata. Sabajleto doruckuvav 2 parcinja leb za dijabeticari.neznam kaj greskam gledam deka i vo orva bremnost sum imala takvi niaki vrednosti
Ти треба уште нешто јаглехидрат со ручекот и со вечерата. Можеш да пробаш и со малку златна мешавина како прилог плус.
Eve dens vnesov kinoa taa e jaglehidrat,bas i pustiv na stefanka da vidam sto ke kaze.utre rucekot ke go pravam so batat,a i vo nedela istoo da vidam dali poveke kemi se kreva sekerot.
Да јх е, но веројатно ти е малку. Претпоставувам дека ќе ги снема и кетоните кога ќе имаш повеќе јх од сега што внесуваш.
Јас вчера за ручек пире од два средни компири, 5 мали ќофтиња, брокула и салата краставица и ми беше 7, денес за доручек едно парле интегрален леб, со хумус и домат, неколку јатки и филџан млеко и шеќерот 7.7, а јас мртва гладна после тоа. Некако уште не можам да се снајдам со доручекот, секогаш ми е највисок после него.
Не е нешто лоша таа бројка, океј е, само проблем е што си гладна. Јас да јадам толку, ќе умрам за јадење Во оброкот немаш што многу да те држи. Сабајле изедов 2 дија леб, 2 јајца, 1/2 авокадо, 1 патлиџан, кашкавал, сирење. После 1 час 7,8 но барем сита бев. Кај мене наутро на гладно се повисоки вредностите. Млеко благо крева доста шеќер, а не те држи.
Ај и јас да ги пишам моите резултати од вчера. Доручек 4.9 пред јадење после јадење 6.1 ( две кришки дијибет, 1/2 авокадо, грчки јогурт и 2 јајца) Ручек 5.0 пред јадење после јадење 7.0 ( компир манџа со телешко и салата) Вечера 4.9 пред јадење после јадење 6.3 ( две кришки дијабет, пилешко филе, грчки јогурт, кашкавал и салата) и измеѓу ужинки од лешници, црна чоколада. Јас колку што видов се во рамките кои што ми ги даде др. Стефанка па се надевам дека добро сфатив како идат порциите.
Пред ручек на гладно - 5,5 После 1 час - 6,3 Јадев 6 ќебапи, пола ребро, шопска салата и 1,5 дија леб.
Inaku sto najdov edno devojce sto postira recepti. Taa ima insulinska rezistencija. Taka da ima dosta recepti i nas sto moze da ni posluzat. https://instagram.com/bez_grize_savesti?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Можев, точно. Откако измерив еден час по ручек, сфатив дека сум можела Ама ич не ми отиде памет на компири.
Jas pak leb nikogash vo zivotot nemam jadeno tolku mnogu kolku sega... Za vecera ke zemam integralni krekeri so urnabez namaz,maslibki i kaskaval.i stefanka mi pisa da vnesuvam poveke jaglehidrati
Јас без леб неможам ништо да јадам. Јас за доурчек така слично јадам две кришки со мајонез намачкани по едно парче пилешки гради,патлиџан и маслинки и пред јадење 4,6,после 1 саат 6,3, ама најадена убаво сум си.
Jas sakam da jadam utre za dorucek plazma so mleko ama bademovo .... Da vidam kako ke izreagiram na toa. Znaci pocnav da go sonuvam toa. Obozavam plazma so mleko za dorucek. A ne sum jadela eve veke mesec dena
Ич не сакам да навалувам, затоа и не ти пишев на секое да земаш повеќе, но сигурна бев дека ти фалат јаглехидрати бидејќи твоиве вредности ме асоцираа на резултатите што ги имав кога на времето држев протеински диети. Влегував во кетоза, по 3 плуса имав кетони во урина, јаглехидрати внесував вака малку како тебе. Пробај напиј се и јогурт со вечерата, чисто да видиш колку ќе ти качи. Мене јогурт повеќе ми качува од кисело млеко и го избегнувам поради моите вредности. Но тебе можеби тамам ќе ти биде.