Jas gledav na insta proteinski chesecake 40 gr oves se mesa so 100 ml voda i se ostava vo frizider cela vecer,slednoto utro vrz ovesot se stava 100 gr.grcki jogurt,pa domasen dzem od jagodi Ke go probam na pola za uzina eoten se nastrviv na nego
Еве според овој рецепт правевме ние само што сменивме,шеќер во ништо не ставивме. Пример во подлогата само бисквити мелени и стопен путер и сок од еден портокал. На 300гр бисквити 150гр маргарин или путер сеедно. За филот не ставивме тоа се што пишува ставивме хопла 500гр и 400гр павлака од битолската и една лажица стевиа таму,и желатин и вода. За преливот се стаивме освен шеќер,а место него една лажичка стевиа и по вкус ке си додаваш колку си сакаш. И готово,преубав е. Иначе имаш се купува и хопла без шеќер и тоа крем сирење ко маскарпоне што е го има исто без шеќер. Лесно се прави а вкусот ке видиш и сама https://sezahrana.mk/едноставен-рецепт-за-популарната-чиз/
Ne sum sretnala poposvetena doktorka. Jas bev za tiroidnata na pregled. Za nea slushnav na forumov. Ako imas potreba ti ja preporacuvam.
Lelel kremot na vitalija od 4.5 na 7.4 mi go krena sekerot moze zgresiv plus sto se napiv casa mleko od oves i lesnik
Ne e mnogu, 7.8 e granicata ... Jas pijam kafe pa ke doruckovam i ke pisam kako e sekerot po jadenje. Denes kasno stanav, od bolki vo kukovi i sramna koska nemozam da se namestam, taman se namestam kiselinite me teraat da smenam polozba po 3 pol bev budna snosti Na gladno sekerot 5 mi e ova utro, malku povisok od obicno. Ete i sonot deluva na selerot toa primetiv.
Plazma nikogas poveke do kraj na bremenost... Ne vi pisam kolku mi e oti ke ve uplasam . Stefanka isto koj znae kako ke izreagira . Inaku setiv deka mi se kaci, ne mi e ubo vo zeludnikot i pocnaa tahikardii. Posle mesec dena kontrola od pusti strv ja zaebav rabotata
А баш стрв мене ми се створи кога те прочитав и реков ќе почекам да видам како ќе поминеш. Мене и вчера и денес сабајле во исти рамки шеќерот аи менито ми беше слично како завчера. Ама за утре ми се менуваше, ќе пробам јас утре со смути како ќе реагирам.
Ne znam dali denes da i pisam zosto mi rece na skok vo sekerot odma da i pisam. No sabota e zenata sigurno ne e na rabota. Da cekam ponedelnik
Јас во вторникот и бев последен пациент и кажа дека до недела нема да биде тука али при големи скокови да и пишам.
I pisav pa sega ako vidi vidi. Jas sega da izlezam da ispesavam malku. Da go stabiliziram sekerot da nemam pokasno problem, mi se idi da si udram samar, strven gaz Dobro e sto po dva casa mi se vrati na 5.5 malku mi olesna. Veke ne eksperimentiram. Ke si jadam se isto ako treba ama vakvi greski nikogas poveke.
Пиши ми порака ако не сакаш јавно да пишеш, баш ме интересира колку ти качи. И какви беа бисквитите? Обични, со шеќер?
Јас пак јадев бисквити еднаш со млеко минатата недела и дури лажичка шеќер ставив оти стварно многу ми се јадеше тоа, обични бисквити беа и ги јадев измеѓу појадок и ручек како ужинка, шеќерот го измерив после еден час од нив за да видам оти ми беше на мисла и си беше нормален 5.4. Зависи од организмот изгледа, мене приметив дека најмногу ми го качува овошјето, почнав да избегнувам овошје и тоа најмногу ми фали оти стварно живеев на него оваа бременост, посебно јаболка
Obicni duso plazma. Ne ni znaev deka ima diet ama veke nema da mi tekni da jadam. Jas ke pisam ne mi e problem ama ke se uplasite.... 9.3 mi se kaci Sum jadela i drugi raboti so seker ama nemav reakcija. Tolku od ekperimenti pravenje. Ke si jadam toa sto znam deka mi odgovara isprobano i ke si gi vrtam kolku i da mi e dosadno stanato jadenjeto. Inaku reci kazi ista reakcija imav kako koga go go pravev OGTT testot taka mi bese grozno vo zeludnikot samo ne se prepotiv ovoj pat.
Искрено, си мислев дека 15 ти скокнал Тоа е, брашно се бисквитите, а и плус со шеќер и затоа се качил толку.
Neeee ne do tolku . Ama pak ne ocekuvav ni 9.3 da bidam iskrena. Ajde vazno po dva casa se vrati na 5.5 taka da ovaa greska ke bide samo greska