Pred rucek pak nisko 3.8 posle rucek 5.8 Jadev telesko dinstuvavno so morkovi i brokula,przeni kompiri i salata od marula i krastavica.sega za uzina ke zemam edno parce od kolacot od visna. Pred rucek pesacev cel saat i poveke so malata
Ете така внесувај повеќе јаглехидрати,може му треба ден два да се среди. И мене некогаш пред јадење 3,9 ми е ако сум многу раздвижена.
Уште едно апаратче неточно. Ова белово го даваат гратис кога земав инсулин. Ова Аку Чекот ми е проверено со лабораторија исто си покажува.
Jas mislam i morkovot deka ima sekeri. I toj e pod zemja ne nad zemja. Zelencuci nad zemja sto rastat moze da gi jades vo neograniceni kolicini. Jas taka znam
Според она што на ендокринологија го кажуваа, го нема и на листата за кој колку единици носи не би го сметала за јаглехидрат..(може грешам не велам не)
Pred rucek 4.7 .... Dobro e padna ... E sega ke vidime kolku ke e se nadevam nema da deluva toa od sabajle sto go krenav
А ја лапнав пред еден саат една банана и две коцки чоколадо најлепше жеље од стрв и викам сеа има да ми скокне којзнае колку. Мерам сега и 4,6 ми е. Сеа за ручек имам грав од тоа може да се качи па ке видам баш ке пишам.
Да ама на 500мг глукофаж за ручек само. Мене и со глукофажот ми скока од компири од грав од ориз. Пример со компири пред некој ден имав ручек и испив глукофаж со ручекот и џабе после еден саат 8,3 скокнат беше. Чудно ми е од благо што не ми скока а од овие скока. Мене додуша само од тие три ми скока од ништо друго. Ни од бело тесто ни од фаст фуд ни од благи работи. Незнам како.
Извини сега гледам ова. Добив листа од центар за дијабет, ама претежно јадев оброци базирани нс протеин.
Po rucekot mi bese 6.2 posle imav uzina integralni tosterki so semki i piev kafe 2/1 pola saat taka nesto pred da meram i da veceram, 5.9 mi pokaza pred jadenjeto.... Dali nesaka da se stabilizira od sto sabajle ja zafrknav rabotata ili nesto se slucuva. Mislenje? Ve otepav denes se izvinuvam
I pocna da me zafrkava aparatceto 5.7 po jadenje velam aj moze ne zedov ubavo krv pa po dve min pak probav 5.2 ... a pred jadenje 5.9 ova mi se nema sluceno...
I moeto taka pocna zatoa go smeniv so accu chek i sega imam bash tocni vrednisti i id dva prsta krv koga zimam ista vrednost mi dava a medising ne