Koj bel sos go upotrebuvate? Sakam da jadam spageti vo bel sos i pilesko ovie denovi za rucek ili vecera
Jas go spremam vaka, pilesko cadeno iseckano na kocki, spanakj( onoj zamrznatiot kako vo topcinja), pavlaka neutralna za gotvonje, parmazan, svareni makaroni 100-120g Vo vog tava stavam malku voda, go dodavam pileskoto i ostavam da se krcka, dodavam edno topce spanak, ostavam malku da se krcka, stavam sol po vkus, dodavam svareni makaroni isto krcas nekoja min i stavas pavlaka za gotvenje i mesas celo vreme dur da se zgusni. Stavas vo cinija i odgore parmazan za vkus. Probajte mn e vkusno se vika tropicana sosot P.S. moze da se dodade i belo lukce vo prav koj e ljubitel
Денес после извесно време решив да му дадам шанса на овесот, и голема грешка. 4л овес, со пола грчки јогурт 0% масленост и малку јогурт колку да ги замшам да е потечно, една јагода, неколку малинки, ептен малку агаве и едно лажиче путер од кикирки, нека ми е на здравје ама шеќерот 9ка. 5,7 пред јадење. Не ми е точен апаратот ама пак би бил висок со друг. Арно си јадев јајца за доручек секој ден и онака не ме најадува ова... сеа чекам да видам после два часа дали паѓа...
Мх мх вкусно звучи... Ќе купам таков крем за готвење, ваљда нема шекери... Пилешки гради земаш од оние како вакумирани што се? Настрвена сум на тоа ќе си купам денес...
Pavlaka za gotvenje ti e neutrala nema mnogu seker vo nea. Slobodno mozes da ja koristis. Jas ja koristam na megle
Девојки бремена сум 22н+3дена што мислите кога е вистинско време да испитам скриен шеќер и која е процедурата,мислам упут од матилна општа докторка или гинекологот? на приватно некаде дали испитуваат и која е цената? Ви благодарам за одговорите
Здраво,најчесто се прави од 24-28 недела,јас во 29недела го правев зошто бев болна и не е грешка. На приватно го правев во Биотек коштсше околу 600-700денари а и другите лаборатории приватни се тука некаде со цените. За на државно не би знаела да ти кажам како е,99% од жениве се на приватно го правиме колку што сум читала до сега.
Jas denes za rucek ke jadam pilesko vo bel sos i przeni patati so salata,vcera jadev testenini. Kupiv od kam pavlaka za gotvenje
Како ви се движи на гладно шеќерот? Сабајлево крвна слика од вена правев 3,8 излезе резултатот а со апаратче од прст 4.
Јас и за ручек и за ужина јадам јаглехидрати. И тоа баш баш си јадам и не се ни стискам со некои работи пример знам и бело тесто да изедам и хамбургер и некоја коцка чоколадо,еве вчера и фанта се напив. Незнам зошто вака стварно.
И мене така ми се движеше нонстоп ова денес незнам што е. А за вечера синоќа јадев криспи чикен сендвич дома направен со салати и со стек печен со интегрално бургер лепче и со компири,после јадењето 1час си беше 6,6.
Neznam mila. Do sto moze da e. 12 saati pominaa pred da davas krv za analiza? Mozebi golemiot razmah ti smeta
Да и тоа што викаш може до тоа да е. 12 саати пројдоа точно. И сеа после јадење скокна на 7,4. А што изедов ништо. Еден тост со пилешки гради кашкавалче едно парче и една чаша јогурт. Ова големата разлика изгледа ме разниша вака. Нема да се оставам друг пат вака. Супер си терав.
Сe опуштив, пусто од шо бев гладна. Ми фали тој појадок многу, домашна гранола со топинзи одозгоре... ама две лажици не најадуваат...