Pred rucek 4.3 jadev crven grav so salata od pola domata i pola krastavica i edno parce dijabet leb po 1h mi e 6 sekerot
Јас знам дека е правилно после оброк овошјето и секогаш во комбинација со протеин за да немаш spike на глукоза. Јас со секое овошје јадев лажица путер од кикиритки, варено јајце или кашкавал. Еве пример Јас овој профил го следев има многу корисни информации. https://instagram.com/glucosegoddess?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Не мораше месо, бар уште некој протеин да каснеше со јаглехидратот за да не скока многу шеќерот. Пак низок на гладно. Имаше ужинка?
Daa,proteibski bar na bubaloo jadev vo pat bev i raka bademo,a sabajleto 2 jajca na oko,so 2 tostirani lepcinja so avokado,1/2 krastavica seri domati i maslinki Mislam deka ti imase jadeno kebapi? Kako ti bese sekerot? Lelle sa postrviv po niv pa sakam da naracam 5.
На гладно 5,4 по 1 час - 6,6 по 2 часа - 5,9 Јадев 2 тонус, 6 ќебапи, 1/2 ребро, шопска Вториот пат истото јадење, само разлика беше што изедов 1,5 дија леб наместо тонус. На гладно 5,5 по 1 час - 6,3 Дури мислам дека вториот пат каснав и 1 рака помфрит со страв. Не се сеќавам, можеби само сум го мислела
Nema ketoni, zatoa imam leukociti 1-3 mi pisi ovde. Plus na krvnata slika leukociti mi se pokaceni.... Ke moram da pravam i urinokultura zdravje vo ponedelnik zosto utre odam na pregled. Da vidime sto ke mi kaze doktorot. Neka zima i brisevi i ke dadam i urinokultura i da se vidi sto e problemot. Samo nesto izleguva covek da nema mir.
Мојте резултати денес од тримесечниот се супер,и мерењата ги пратив од последнава недела супер се и тие,да си продолжам вака. А во последно време нешто многу не пазам освен пржени компири и ориз. Не ми го качува ништо шеќерот,и докторката рече дека се сомнева на лабораторијата ама не би ме мачела да правам пак сега,и така за две три недели максимум ке се породам.
Kako be ne ti vrati? Na mene mi vraka Izedov 6 kebapi,so 2 parcinja dijabet leb,i sopska posle 1h sekerot mi e 6,a pred jadenje mi bese 4.9
Izedov 6 kebapi Samo na ova jadenje da ne pocnam da kacuvam na kilaza,da ne se napravam krofna. Tolku leb nemam izedeno vo zivotot
Јас денес за ручек немав ленти за мерење му реков на мм да ми купи кога ќе доаѓа од работа и забораил, и не се измерив. Свекрвица имаше направено растурена сарма без ориз, сум се најафила квалитетно, со едно парче дија леб и пола грчки. Не се измерив кој знае како беше состојбата… Сега за десерет јадев еден протеински пудинг, со едно лажиче од домашниот џем на 0ли (јас воопшто ме му ставив засладувач) 4 малинки, и 4 боровинки, и две коцки темно чоколадо, претерав ама нешто многу ми дојде стрв за јадење. Сеа чекам ленти да се мерам сма сигурно ќе е качен… Пред легнување за два да саати од сега ќе каснам уше нешто, приметив кога јадам покасно насабајле ми е под 6ка шеќерот, и тоа со апратчето шо ми дава повисоки вредности. Си велам ако сеа внимавам таму во 9ти медец дали ќе смеам да си дозволам палачинка богата со нутела, плазма, банана, јагода или некоја полна крофна со крем? Уф како сум настрвена лиги ми течат….
Пази, можеби три дена нема да ти се спушти шеќерот ако го изедеш тоа Што јадеш пред легнување? И баш јадеш и легнуваш?
Да баш пред легнување... Еве синоќа и пред таа вечер по едно парче дија леб, дали со путер или абц крем сир со крставица и едно парче кашкавал и добро ми доаѓа. И реално не бев гладна пред легнување, можев и без тоа да легнам, ама двеве утра ми е под 6ка.. Исто и сеа ќе јадам за 15тина минути, и ќе легнам накај 10.30. А ручекот ми беше во 17h, десертот обилен во 19.30h и сеа мини вечера.
Ооооо се извинувам за стрвењетооооо... Ама ај таму во 9ти ќе мавниме по еден обилен десерт, при крај кога ќе сме кога ќе почниме активно да пешачиме и да качуваме скали. Така до кај 10ка ќе дојде
Oooo ako sum vaka so karlicata kako sega nema da mozam cekor da napravam. Sega 10 cekori i pocnuva da boli i posle navecer problem ne mozam da spijam od bolki i od sto nemozam da se namestam. Ama zdravje kazav posle poragaj da me cekat so torta doma samo za mene da bide
Oo мила I feel you, исто и кај мене... Ама тоа го трпам, неможам да го поднесам станувањето за мокрење навечер додека спијам... @0ли Како си со утринските вредности?