Kakj mene posle 6 nedeli nema nishto,pred vtora bremenost proveriv dobar bese,pred 3ta pak proveriv dobar bese i samo mi rece doktorkata taka ti reagiraat hormonite na placentata
Pa obicno taa sostojba e za vreme na bremenost, retko da ostane i ponatamu.... I jas pomisliv ednas da ne e greska ogtt testot ( posle se vide deka e tocen so plazmata koga ja jadev ) ama i da ne pokazese nemase da povtaram i da se torturiram tuku ke si isterav do kraj i gotovo. Jas loso go podnesov toa testiranje, i se cudam kako ke go pravam i po poragaj. Samata pomisla mi se temni
Каде во ск испитувате скриен шеќер и од кој доктор земате упат? Општ или гинеколог? И во која недела, 25-26?
Јас веќе не мерам постојано (ми стана веќе малтретирање психички) станувам од сабајле мерам на гладно и послем два часа од секој оброк ( и тоа не постојано) внимавам само да не мешам два јаглерохидрати или да не пијам цедени сокови заедно со доручек ради што ептем ми се качува и тоа е тоа.. не можам веќе 32н сум ситно бројам.. само бебе што е за две недели поголемко.. Али па не сме сите исти некои помали некои поголеми..
Упат од општ матичен мила.Јас проверував во Синлаб со 3 боцкања 156 денари.Само ќе им кажеш дека со 3 боцкања сакаш инаку повеќето со 2 прават ако не им потенцираш.Синлаб прават само во тој во Кисела Вода кај рампа тој позади накај катнава кај Неуромедика.Незнам да се изјаснам упм,ваљда ме разбра
Не не примам терапија,а ни диета не ми дадоја само ми рече два јаглерохидрати да не мешам.. Али кај мене незнам дали ме следиш најверојатно е од декортинот веќе подолго време ми е терапија.. по поголем период на примање на кортико знае да даде ваков несакан ефект покачен шеќер,покачен притисок,тахикардија и сл. Кај мене првото е
I jas imam pritisok i vo prva bremenost imav a cel zivot sum so nizok i pijam metildopa po 3 pati.a pesacam ama ne biva se kacuvaa
Kazete sto da veceram utre sum za krvna slikazurinokultura,povtoreno trimesecen jas sum tapan polna D : 6m.l oves,2 m.l cia,kokosovo mleko,1 g.l.puter od badem,visni i bademi U : dijabet leb so namaz od domati i maslinki U2: mandarina i caj R : 1 cela i 1/2 tortila so giroto na Oli,edno kofte so spanak U : kakao 2 biskviti bez seker so puter od lesnik V : da zemam grcki so ovosje imam iki nesto deugo?
Cisto da vidam dali ke pokazee barem nesto priblizno isto ama ne pokaza,jadev integralni spageti,fisuli od leka so meleno meso i salata
И мене ме вади од памет овој од мерак ќе го искршам да заврши бременоста. Сабајле јадев 4 палачинчиња овесни со грчки јогурт неколку малини ептен малку банана (колку да ми дое нешо благо у уста) и неколку боровинки, и лажиче путер од кикирки. Ми покажа 9ка. Ќе се мрднев у моментот, ама реално немам вишок пари за да дадам сега пак 2000 денари за апаратче, сакам ама неможам. 32ра недела сум, за бебчево ми требаат пари… Ќе терам вакс па шо сака нека биде. Шкарт роба само на нашиов пазар може да има…
Jas neznam zosto go koristis,koga te zafrkava. Sekako kupi veke accu chek. Toj vo gubre. Inaku vujko mi deka dijabeticar uste kakvo aparatce nema doma, mi kaza koga bateriite bile pri kraj pocnuval povisoko da pokazuva hahaha za ovoj medisign
Море не се до батериите тазе батерии му ставив и тазе ленти џабе пак високо покажуваше. Апаратчето не чини и готово. И мене разлики огромни ми праеше дури инсулин ке шибнев па недај Боже у хипогликемија ке сум отишла што е многу опасно..
Kuti se spasi. Ne veke koga primetis deka ne cini kupi novo, sega barem koga kupuvas lenti aparatceto ti ide kako gratis.... Ama i ne sekoj ima pari da si priusti novo, ama podobro da gi skrati od nesto drugo otkolku da se sluci nesto sto ne treba.
I novi baterii i novi lenti dzabe e . Nitu pred jadenje isto nitu poslee eve taka stojat dzabe pari si dadov