Денеска свекрва ми за доручек ми направила пица со интегрално брашно, жената ги следела сите прописи и навистина пицата беше преубава и си реков ај ќе измерам колку ми е шеќерот, што да видам 8.7 досега од ниедно јадење не ми било толку. Брашното од виталиа, зар можно ли е од него да ми се качи толку, го имала замесено само со вода на меко и тавата што ја имала намачкано со зејтинче.
Оф и јас тоа го мислам мила, и може ќе треба да земам еден нов... Овој од памет ме вади и нервоза ми ствара. Сабајле мерам на гладно 5,5 доручкував две дија лебчиња со две јајца мало парче сиренце и пола домат, 8,8 ми отиде... Како да мислиш кој знае што јадев...
Koj znaj dali e vistina integralno, jas uskreno veke vo nisto ne veruvam. I koga kupuvam gotov leb sum skeptik i meram seker da vidam dali imam reakcija.
Се разочара жената, зошто конечно нешто да ми смени во исхраната (лежам постојано и само до тоалет станувам и она поголемиот дел од оброците ми ги спрема) ама ништо ќе го прескокнеме месењето. А таман и си помислив да не е лажно позитивен оггт кај мене зошто највисока вредност ми беше 7 овие недели ама бевме принципиелни и следевме насоки ама очигледно си е така.
I jas si pomisliv deka e greska ogtt ama koga kasnav plazma mi ojde 9.3 taka da vistina imam reakcija. A jadev i pica obicna ama od nea ne mi se kaci mi bese 7.3 sekerot. Mene mi smetaat sekerite, i kombinacija belo brasno so sekeri.
Вчера искрено те помислив додека пишував список за пазарање на мм и му наведов плазма ама без шеќер, сирот бил насекаде низ маркетиве нигде не нашол и си викам ништо плазма ќе си ставам во торбицата за во болница за после пораѓај.
Svekrva mi mi najde mene onakva diet sto pisi na nea. Nema seker. Ama samata plazma e belo brasno i ne mi se rizikuva pak da jadam . Taka da ke si pocekam i jas za plazma. A im kazav koga ke si dojdam od bolnica da me cekaat so torta samo za mene
Ох душа… Може да бил висок зошто директно и само јаглехидрати за доручек. Мислам треба да е избалансиран оброкот да има јаглехидрати, масти, протени… и јас неможам да најдам баланс а стрвла невидена сум…
Ти фалеле протеини во пицата, да не е толку само јагкехидрат. Следниот пат со пицата изеди си и две јајца, салата и можеби подобар ќе е резултатот.
Samo mojov ne se gubi hahaha seuste samo toj eden den ama jas nesto imam pogresno napraveno izgleda. I sega pak e super go sporeduvam dobar e
Pak podobro od mojot ti pokazal auuu gubre nevideno e... Jas go opraviv sekerot nemam veke niski vrednosti i na gladno i pred jadenje Sega pravam leb od badem po na stefi nestorovska receptot,krem banani po nejze i dzem od jagodi
И тука да се пријавам зошто примив Флостерон зреење а тој знае многу да го качи шеќерот,затоа и инсулин се снабдував ама добра сум еве втора доза денес примив под контрола е не скока,најмногу до 7,8.
Минимално денес се качува ама не е алармантно за инсулин. Пример на гладно 6,2 ми беше. Ама овде и стрес пак болница е ноќеска не сум спиена ради ова во рака инфузијата со лекот што тече 48часа. Може и од тоа да е све на куп собрано не само од зреењето. Измерив па испив Еутирокс па после два часа мерев на гладно 5,7. По јадење ок е до 7,8 па ке видам сеа баш за 45 мин ке мерам.
@АнаМаријаД веројатно знаеш, кортико делува и одпосле на шеќерот,бидејќи има продолжено ослободување треба и во иднина да си проверуваш како се движи шеќерот