Да да знам,тоа обавезно ке следам. Во четврток следниот царскиот ке биде па битребало по него да почнат мојве дијагнози да се повлекуваат и со бубрегот и со шеќерот.
Готово ич не ми е стрес, туку чисто сакам да видам лудоста до каде оди на апаратов… имам ленти и за тоа од радозналост споредувам…
Уште една недела и се ке биде поинаку Иначе и у Систина апаратчето нивно ми покажа преска 6,8 после јадење што е ок а моево 8,2. И ај сега. Да не знаеш што да правиш искрено. А на Систина апаратчето го нема кај нас мислам по аптекиве,нарачано им е од негде и секако мора да е точно нивното пошто болница е. А баш имав доверба во Аку Чекот,сега се замислив искрено. Ке пробам пак да мерам во исто време со двете.
Синоќа после вечера 5,8 денес сабајле на гладно 6,5 Од Флостеронот ова. Стефанка рече да следам денес утре и може инсулин ке ми уклучи ако не се стабилизира..
Zdravo zenski baram sovet ili pomos… ima Edno vreme sum mnogu zedna i denjeee i noke i pijam mnogu voda! Kazav na ginekolog mi rekoja da napravam skrien seker ne jadena ne pienaaa 14 sati otidov sabajle mi merea seker vo krvta ispadna 7.5 i ne mozese da mi napravet test denes merev sama doma 9.0 isto ne jadena ne pijena zagrizena sum ve molam za sovet i POMOS sto da napravam kade da se obratam 30 nedela od bremenost pred ova na krvnite sliki bila 4.9 ,5.2 itn imam strav za bebeto da ne se desi nesto ve molam iskustvooo :/
Јас немам искуство со гестациски ама си ги следам и сакам сите теми овдека. По твоите кажувања ова е гестациски дијабет.Ќе ти помогнат членките тука со исхрана и насока каде што како,јас само ти пишав за да се смириш ќе се среди полека само,не се стресувај.
Јас би ти препорачала да закажеш на ендокринолог. Можеш во државна, али таму мораш со приоритетен за да не чекаш. За таму ја препорачувам Билјана Тодорова. Она со приоритетен би те примила. Тука ја фалат и Стефанка, мислам дека таа е во Ремедика, ама нека кажат другите.
Me buniii zaradi sto Do Sega ne sum imalaaa nikakov problem I vo niednaaa krvnaaa slikaaa sum nemalaaa pokacuvanje ne znam zosto ova sega se pojavi vakaaaa Fala vi na site
А кога ти беше обидот за испитување на скриен шеќер? Не мисли на тоа дека ти бил во ред на крвни слики а сега ти се качува бидејќи промените во бременост констатно се тука, све нешто се менува. Биди смирена и не си прави паника, шеќерот знае многу да се качува и од нервоза и стрес. Разговарај со матичниот, сепак тој ќе те препрати на ендокринолог бидејќи ова не е во нивен домен. Со полодва вода како си? Тоа е важна индикација доколку има драстични пораметувања во шеќерот? И не се секирај, све може да се среди.
Може сега да било моментално, или во последно време да почнал да се покачува. Само смирено, колку што можеш, без нервози, зашто и стресот и нервозата го качуваат шеќерот. Ќе одиш на доктор и тој ќе ти каже што треба да правиш. Верувам дека со правилна терапија ќе се среди.
A ogtt ne pravese od 24-28 nedela ? Inaku od 24 nedela nagore znae sekerot da pocne da se javuva, zatoa se pravi togas toa ispituvanje. Bebe raste se poveke i rabotite vo organizmot pocnuvaat da se menuvaat mnogu poveke. Obrati se na endokrinolog, zosto so takov seker i ne mozes da napravis ogtt, mnogu ke odi na gore. Za pocetok isfrli belo brasno, sekeri, jaglerhidrati svedi na minimum, ovosje isto taka. Mozebi ke se stabilizira so hranata.
Втор ден денес на гладно 6,4..а другите ги држам под контрола во текот на денот,само ова од сабајле зеза малце. Дденес околу 10 поминува 48 часа од флостеронот па ке почекаме да видиме да се среди..