Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гестациски дијабетес/Скриен шеќер

Дискусија во 'Бременост' започната од lolyta777, 5 април 2012.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.867
    Па не знам што видоа во урина па ме пратија да испитам, знам нешто спомнаа 3 плуса, тука не е редовна постапка тоа испитување, плус скеновите се на 20та недела и после дури на 36та што реално како би виделе поинаку дали има проблем ако не со урина и без задолжителна проверка ете не знам.

@0ли реално и јас генерално се хранев здраво предходно, ама користев многу овошје пример, мед секогаш, правев здрави благца кои најчесто имаат мед, ручекот главно ми бил месо со салата, домашно готвено, ама лебот ми бил слабост отсекогаш и општо бели пецива, тоа ми беше редовно на мени и сега ми е тешко без него, често правев домашен леб, нешто сукано, месено и уживав да го јадам.
    За благо не сум се потресувала никогаш, ме фаќало стрв за слатка или сладолед ама ретко, како што реков повеќе бев фокусирана на здрави варијанти на благо, пример чоколадо не се сеќавам кога имам каснато последен пат, ама ете сега вајда од што не можам да јадам мозокот ми прави сцени:D

Како е уште две недели до провокација, ќе издржам, вчера зедов засладувач и пробав до кафе како ќе стои шеќерот, ми беше 5 па ме израдува дека можам да пијам барем благо кафе.
    Сабајле исто јадев овесна каша 4л со вода варена, путер од кикиритки, грчки и јаболка и ме најде, а шеќерот беше 7, така да фатив ритам ама сепак ми е мака морам да признаам.

На Ceneva и 0ли им се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Ајде, уште малку ти остана :)

Слабост ми биле теста, но се одвикнав по своја желба од нив, ми пречат на дигестија. Не знам да месам и сукам среќа :D
    За благо не сум љубител, а кога се породив за првото, ненормална желба имав само за благо. Но потоа ми помина.

На Homme, Ceneva и 1209 им се допаѓа ова.
  3. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    Mozes da si napravishzima dosta zdravi deserti.jas postojano pravam nesto od dragana fitlife, stefi nestorovska i lolita spirovska,jadam sladoled bez seker.i od 20ta do 29ta nedela nemam kladeno nitu gram na mene samo vo stomakot rastam

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.867
    Не ме фаќа стрв за здрав десерт, ме фаќа за нездрав:D, јадам секако здрави ама без грам мед не ми се убави, не ми се благи како да кажам, подобро не ги ни јадам, медот мене многу ми го качува шеќерот, пробав. А килажата не ми е проблем и јас до сега само 4кг имам качено и покрај непазењето додека не ми открија шеќер, мада и да качев ич немаше да се грижам за килажата, како и да е до 12 Април ќе се издржи, после ми е и роденден таа недела, има благо да јадам колку сакам, до тогаш ќе мацкам јаболко во путери:D

На H.VAGA, 0ли, Bebence29 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    Mene pa medot ne mi go kacuva sekerot,ama zatoa denes od integralniot oriz mi otide 8.3 (facepalm) a kompirot przen n mi preci individuaalno e kaj sekoj .momentalno jadam jabolko so puter od lesnik ,a zamisluvam mars sladold deka jadam

На Ceneva и 1209 им се допаѓа ова.
  6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.867
    Деновиве нешто ептен ми де повисоки нивоата од обично, во граница се ама ептен ми се на горна цело време, еве и насабајле два дена веќе ми е 5.2/5.3, што може да е? Немам сменето нешто многу во исхраната освен што јадам покасно вечерта, може и од еутироксот, дека предходно мерев бар 2 саата после него, а сега се будам мртва гладна и чекам одвај час после него…ајде уште една недела вајда нема да имам проблеми.

7. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Мене насабајле на гладно ми е стандард 5,3/5,4/5,5 и тоа не е така страшно, ми бил и повисок ама сега јадам доцна навечер околу 21:30 и легнувам после саат време од вечера... Мислам дека не треба психички многу да се замараме за ова бидејќи многу влијае, зборувам од лично искуство.. Кога ќе го видев шеќерот 8ца ме фаќаше паника, нервоза, стрес, страв све во едно и тоа е многу лошо... Сега сум разлабавена, и гледам дека е во ред макар што и утринскиот ми е повисок, реално сите сме различни живи луѓе, трудници со различни хормони сега и неможе да биде ништо како швајцарски часовник во некои утврдени граници...
    Гледај следи го, не се оптеретувај многу, внимавај на храна и ќе се регулира. Јас тоа го научив тука од девојките кои што даваат многу несебично поддршка за ова и реално многу помага.

На Ceneva и 1209 им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Toa ne e visok seker mila. Od 5.5 do 5.7 na gladno e dozvoleno mene taka mi gi postavi granicite stefanka. A eden cas po jadenje 7.8
    Ne se sekiraj. Vo red ti e

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Eve gi moive i gi prakav nekni na stefanka mi rece super ti se i da proveram mokraca. Denes odnesov i odma i urinokultura rekov da mi napravat pa zdravje utre ke vidime kako e.

Прикачени фајлови:

На Homme му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.867
    Јас имам тука други вредности од тука, на гладно треба да е до 5.2, па затоа, а омака до 7.7.

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Ne se sekiraj ne ti e visok. I tuka da go drzes super si. Da ne odi na gore e vazno

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    Mokraca i mene me tera sekoja nedela,najmnogu i e ne dja boze da se pojavat ketoni

13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Saka da vidi da ne imam proteini vo mokracata. Ne za ketoni. I spomnav deka imav eden den otok na nogata i zatoa.

14. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    Da i toa.jas imam pravev i nekoi drugi ispotuvanja zaradi proteinite ama ette i denes pak isto vo trag se .
    Za otocite stavam gazi so acidi borici i mi se dignati nozete strashno otekuvam

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Jas ne sum imala do sega proteini ni vo tragovi. Se nadevam i sega ke bide se vo red. Inaku otekuvav jas i pred bremenosta si go imam toj problem. Genetika e vo prasanje. Posebno koga e pozesko jas otekuvav i ne ocekuvam pa sega i bremena da bide poinaku. A i otekov cel den sedev bas za mladenci imav gosti na cestito i nozete normalno deka ke potecat celo vreme sedis i ti visat.
    Dadov i urinokultira deka pred dve nedeli imav leukociti vo sedimentot pa aj da se smiram deka ne e nisto.

16. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    I jas taka otekuvam i koga ne sum bremena ,ama vo bremenost lele liceto znae celo da mi otece i sum kako od pcelini osi stipana na nego.a na nozete i racete mislam deka imam po 10 kg otoci,ajde ushte 2 ipol meseci se tesam i nema da sum do tolkuu...
    Vo nogata kako go klavam prstot taka mi se poznava dupce.jas prva bremenost vo kancelarija ja pominav so na stol dignati noze,a cesto si odev i so papuci 40ka broj,sega od 36 vo 38 patiki vleguvam,ama mistoi do kraj ke nosam pak od mazot.
    Leukocitite moze da ti se od nekoja prelada

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Vo sediment na urina pak mi pisi 1-3 leukociti ama veke znam deka toa e normalen naod i nema mesto za panika. Urinokulturata si potvrdi sterilna e :)
    Nemam ketoni, proteini od toa sto se plasese stefanka. Taka da super sum. Ostanaa uste 8 nedeli ke gi izdrzime i jas i bebus :)

На Bebence29 и smeshkaa им се допаѓа ова.
  18. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    kaj mene se 10 ipol ne e starsno
    Jas sum Vo ponedelnik kaj nejze

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    929
    сабајлето на гладно ми беше 5,по 1 час 7.7 јадев 3 тоатирани парчиња леб за дијабетичари со путер,2 варени јајца,кашкавал,домата,крадтавица,маслинки .

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    8.026
    Vo granici ti e ... Mozebi zosto si kasnala dosta leb ti e na gorna granica. Koga te citam obemno se hranis kaj ti go sobira :). Jas da izedam tolku ke puknam. Kolicinski nikogas ne sum jadela mnogu

На Bebence29, smeshkaa и 1209 им се допаѓа ова.