Јас денес пак и дадов шанса на интегралната пица, ама овој пат со примена на вашите совети. Две парчиња пица со две јајца и салатка 1час после јадење 7.2 и плус најадена баш убаво.
заради доста нискоте вредности на шекер и почна бебето да заостанува ми зголеми стефанка на леб,по 3 парчиња на ден а денес бев прегладна кога станав конечно ми помина настинката ослабев и 1.5 кг ќе видам во понеделник што ќе ми рече,вчера ми пиша дека е се во ред но ги чека мерките од бебето
Е така Обавезно притеини и салата кога јадеш, да не е само јаглехидрат како што е пицата. Тамам е 7.7, ќе се спушти после ужинката пред следниот оброк. Многу ниски ти беа претходно, сега потамам си мислам. Ќе биде добро, ајде уште малку ни остана
Zdravo,da prasam nekoj ako znae dali ispituvaat skrien sekjer vo bremenost vo lab. Farmahem? Vi blagodaram
Sabajle 4.7 na gladno. Doruckovav parce crn leb so puter, edno vareno jajce l, malku suvomesnato casa jogurt ama zgresiv sto ne kasnav salata. I sekerot mi se kaci na 7.7 ... Na gorna granica i odma mi e neubavo vo zeludnikot. Veke znam koga mi e i malku povisok. Jadam cesto vakvo jadenje ama bez jogurt so krastavica ama denes nemav krastavica i aj casa jogurt bapnav mi se piese i op ete ojde sekerot.
Мене сабајле многу низок ми беше 3,8. Ама гладна бев многу, уште во 6 станав да јадам, после скокна на 6.9, ок е ама не јадев многу, прво што ми падна при рака и беше со леб па морав да се сопрам. Сеа ќе јадам втор доручек Инаку вчера од пусти стрв каснав млечна чоколада два реда и шеќерот не мрдна, баш ме изненанди.
Ne e strasno ama go setiv deka mi e povisok. Aj ke izdrzime uste malku. Inaku interesno koga mi e povisok sekerot i kiselinite mi se pointenzivni.
Не сите млечни. Кашкавал, сирење, зденка, не качува. Млеко и јогурт да, бидејќи ги сметаат за јаглехидрати и и имаат шеќер во нив. @Ceneva јас приметив дека и мене јогурт ми качува, а кисело млеко не, интересно...
Kiseloto mleko e pozdravo od jogurtot ama jas ne go sakam ic ... Ne sum ljubitel i na jogurt mnogu retko go pijam. Ama ovoj plus so golema maslenost bese taka da znam deka mi e od nego. Drugovo go jadam cesto so salata plus i nemam gajle ic
Zdravo i od mene Da se priklucam i jas od 24 nedela mi e dijagnosticiran gestaciski dijabet i mi e vtora bremenost( so prvata nemav) sega sum 29 nedela i sum na dieta. Dr. Stefanka me vodi glikemiite mi se ok i na gladno i posle jadenje no mi se pojavi edno + kaj ketoni. Pijam tecnosti nekade okolu 2 litri voda dnevno. Me interesira kako ste se resile od ketonite tie sto ste gi imale???
Цела бременост имав кетони. Стефанка мислеше дека сум дехидрирана но среќа ја сменив па другиве две докторки кои ме следеа ми објаснија дека е од прегладнување. Кај Стефанка немав точни насоки за исхраната ми даде лист кој не беше поврзан со дијабет, демек јади отприлика ова.,, и толку ме извади од памет кога ми рече јадеш цело јаболко??? Пола ќе јадеш. Бев прегладнета зошто како прво ми даде погрешни насоки за мерењето , ми рече дека треба да се пониски од тоа што треба да се, па си направив дополнителен стрес. Среќа побарав второ и трето мислење па излезе дека сум на граница а не како што она одма ме дијагностицира. Башка не ги знаеше референтните за трудница па бараше ливче по фиоките да види Со првата бременост ме водеше Професорката Бранкица од срце и она е одлична а сега ме следеа Ксенија Богоева од Пзу Богоев и Катерина Адамова од клиника. Препорака за сите освен Стефанка за која немав избор, гинекологот одма ме тутна кај неа