Ај девојки како ви се гледа? На гладно од сабајле 5.6 Д: едно парче тонус, едно јајце варено, пола краставица и една зденка. Послем 1ч: 6.4 Послем 2ч: 5.6 У: три јагоди. Пред да ручам: 5.2 Р: стек едно парче, две лажици ориз интегрален само варен со сол, и салата зелка Послем 1ч: 8.6 Послем 2ч: 8.0 Ужинка : една рака ореви Па потоа ќе видам како ќе биди послем вечера.. План за вечера супа бистра со едно парче тонус. Фала ви многу златни сте
Висок ти е после ручек, малце ти е протеини, зелката и оризот и двете качуваат шеќер, две парчиња стек следен пат, исто и за доручек, едно јајце е малце протеин, јас обично јадам 2-3. Пример сабајле со 3 јајца и колбаси кајгана и парче леб ми беше 5.4.
Се согласувам дека малку се протеини, зголеми количина. За вечера не можеш само супа со леб, мора протеини да внесеш.
Za vecera ubaci i 2 jajca vareni ili przeni na primer i krastavicka. Supa ti e malku jadenje. Gledaj da imas salata sekogas vo obrokot. A po rucekot ti e visok sekerot nesto vo kombinacijata ne ti odgovara, ili poveke meso udri
Која би била причината послем ручек послем еден час мерење шеќерот беше 6.8 послем два часа 8.0 која би била причината? Јадев едно парче тонус со тиквичка полнета со зеленчук и стек. Исто и сабајле мерев на гладно дома 6.8 во лабораторија 4.6 како е можно толку голема разлика?
Aparatceto si trebala da go zemes i sporedis so labaratorija. Da vidis dali e ispravno. Ako ti e medising od zegin odma menuvaj go retko koe se pogoduva ispravno
Plusmed се вика @Ceneva немаше потреба да го носам ради што мерев во 9ч а веќе во 9 и 30 ми зема крв од вена значи 30мин дали имаше разлика. Сега мерам послем ужинка 7.8 а ужинка имав бомбици направени една каснав од банана,овес,урма и ореви Али каснав само една не осеќав глад
Сигурно не е точно апаратчето, може треба да го смениш, од една бомбица да ти се качи толку нема шанси, посебно ако си ја јадела после 2 часа од обилен ручек како ужинка. Јас сум јадела и сладолед за ужина и бело пециво и не ми скока толку. Јас денес сум нешто многу гладна освен главни јадења само поткаснувам нешто, цело време како дупка да имам во стомакот, ништо не ме најадува.
Да послем 2ч од главен ручек јадев бомбица и реално нема ни шеќер ни пак некој друг засладувач.. Послем еден час од ручек океј вредности послем 2ч покачени и тоа ми е ептен чудно.. незнам ќе земам ново ако треба..
урмите имаат премногу шеќер во нив избегавај ги.јас правам благи десерти ако сакаш ќе то пуштам линкови
I mene takvo mi pozajmija i koga go odnesov za sporedba odma mi rekoa deka dava pogolemi vrednosti od drugite. Sega imam medising ok bese ( mi go sporedija ama so isto takvo) mi rekoa da teram so nego a sega citam tuka deka i toa znae da zabeguva.
Mene mi objasnija uste koga go pravev testot za skrien seker deka venskata krv sekogas e potocna za razlika od kapilarnata krv koja sekogas deka pogolemi vrednosti( ova dva ginekolozi mi go kazaa i opstata maticna)
Така е. Чисто ме интересираше разликата, инаку секогаш рачунам дека пониска ќе биде вредноста доколку сум проверувала преку крв.
Јас добив аку чек во Австрија од болницата, а во Мк земав Medisign. Мерам со него ми дава 85mg (4,7mmol) според нивни вредности тука на гладно не треба да е над 95. Мера со Medisign после 10 секунди ми дава 6,1mmol. Не разбирам ич.
Медисајн не чини, на сите тука им даваше повисоки вредности. Јас веќе речиси и не мерам, веќе го имам редот и се држам со проверени комбинации, не ми се експериментира веќе, ми здосади мерењето на секое.