Da medising znae da zabeguva. Moeto e vo red. Sporedeno vo lab i pokaza nivnoto profi 4.6 moeto 4.7 .... Imam sega i drugo ama medisingot uste si ok. Jas od strav kupiv i drugo.
Jas meram ednas na 4 dena taka mi kaza endokrinologot i taka teram. A eksperimentiranje ne ni znam sto da jadam vrke,mi zdosadi sto vrtam te edno isto. Ete sega ke veceram neznam stoooo. Mi se smaci veke .... Ama uste 6 nedeli ke izdrzam. Sega praznici se pravat pogaci kolaci jas nisto nemozam da kasnam a na gosti nikade nema da pojdam samo radi toa
Мене не ми е проблем што јадам едно те исто, не мислам ич на тоа. Само да помине сè во ред, не е тешко ако мораме да издржиме. Не ми прават лиги ни теста ни колачи, некако сосема ми е исклучен мозоков за храна, како робот терам само јадам тоа што смее Ти ако си во Србија богами и тешко ќе ти е деновиве Ама ајде, има и меса таму, кркај печења
Vo srbija sum da si dojdov tuka i sega ne mrdam do poragaj. Ne sum strvna, tuku od sto mi zdosadi da jadam edno te isto mi e macno koga vidam nesto na masa sto znam deka ne smeam . Ete sega koga bev mk za cvetnici, majka mi imase napraveno pogaca so lokum. Iskreno ligi mi potekoja od sto ja obozavam. Ama ne kasnav. Pecenje nikogas ne sum jadela i ne me ni privlekuva. Ne go sakam svinskoto meso. Ama za blagite raboti mi paga tesko... Blagar golem sum
Какво свинско, сега јарешко, јагнешко таму се вртат за празнициве Ајде, ќе издржиш уште малку, па ќе си каснеш и благо Јас едвај чекам летно овошје да јадам, ми фалат и смутиња.
E za toa i jas si rekov lele fala bogu porodena ke sum koga ke ima dinji i lubenici.... Inace ke trebase da se strelam. Jas ne mozam bez niv letoto. Jadam bez merka
А имаш нешто пробано благо и потоа мерено шеќер? Оти јас јадев бајадера, кафето го праам со пола лажиче кафен шеќер и не ми се кренал до сега. Дури ни на ориз.
Jadam blago ama takvi vo koi nema seker, za dijabeticari, so stevia. Inaku imam pisano od plazmata mi se krena sekerot na 9.3 a da fatam nesto da kasnam drugo ne sakam da znam kolku ke mi otide. Jadam i onakov proteinski puding. Od ovosje jadam jabolki zeleni oni ne mi pravat oscilacii vo sekerot. Jagodi jadev i znam da kasnam banana ama poretko samo ako e pozelena. Inaku kompir oriz se jadam toa ne mi go kacuva sekerot, ama onaka ne mnogu kolicinski.
Ни мене не ми качува ориз и компир, ете бајадера правеше мајка ми без шеќер додатно, само со ореви и плазма, не ми се крена.
Mene blagite raboti mi go kacuvaat. A posebno koga e belo brasno vo kombinacija so seker. Ajde ke se prezivee uste 6 nedeli. Posle ke si podkasnuvam so merka. Sega mnogu pazam radi bebe. Inaku da bev sama ke prekrsuvav od vreme na vreme.
Мене ми "падна" шеќерот кога ја видов хаха и ме заинтересира каков резултат ќе даде. Оти мене само првото мерење кога мерев за скриен ми беше покачено и тоа оти бев вечерта јадена, заборавив дека сум сабајле на тест. Иначе ее после ппраѓај следи тееек пазење на храна.. уствари јас пазев премногу оти имаше мала грчеви од свеее, буквално живеев на ориз и јогурт.
Јас денес јадев едно парче баклава, и така ми се слади, сум уживала ептен, и само го поздравив шеќерот и си реков колку сака нека се качи, мерев после еден час од чиста љубопотниост и беше 6.7, ништо страшно. И мене мислам дека најмногу ми качува благо тесто…
I kaj mene samo pokacen prviot cas potoa se vraka vo normala. I po plazmata mi se vrati vo normala na vtoriot cas ama pak mora da se vnimava.
Не, на гладно ми беше покачен т.е на граница. Јадев гиро и тирамису во 9 саатот вечерта, во 7 сабајлњ бев на мерење а после саат беше на граница пак, после 2ч спуштен.
Паа им кажав јас дека се изнајадов вечерта и прифатија да ме тестораат. Матичнава тука ми рече само припази на благо и тоа е тоа, па бев нели Мк и и ги покажав резултатите на Стефанка ама вредностите тука и Мк се различни и она ајде рече со исхрана да видиме како ќе биде и беше супер на мерење, тука закажав кога си дојдов, пак мерење недела дена со пишење и убави резултати беа. Три месечен ми беше одличен. Грешка моја што не си повторив уште еднаш тест. Заради вредноста на гладно ме водат со гестациски.
Trebalo da go povtoris. Apla ti nemas gestaciski mila. I jas na pocetokot sumnjav da ne e nekoja greska deka glikemiite vo red i so kompir i so oriz ... Ama so plazmata si pokaza deka ne bil pogresen rezulatot voopsto. A kolku ti bese na gladno ?
Jas pocnav da kacuvam 6 kg dosega 34 nedela sum. Ama pak se mi e vo stomakot vaka sum si ista samo mese na mene