Snosti kasnav malku torta potenko parce zdravje i eden cas po jadenje mi bese sekerot 7 ... A plus pred da jadam torta, saat vreme vecerav, sigurno ne bese padnat ubavo sekerot. Ovie praznicive neka pominat oti toa e A svekrva mi se utepa od kolaci i torti pravenje Ama toa e nema jadenje dosta bese tortata snosi vo sto saatot
Jas baram sladoled bez seker nema ni na benzinskitee .ajde ti si pri kraj pa ke jades posle torti i kolaci kolku sakas. Vcera izlegovme na rucek jas em postev samo vcera em neznaev sto da naracam osven salata i voda,pred gostite duri nezgodnoo
I jas barav sladoled i nema nikade .... Frikom imat navodno ama gi nema nikade. Pisav na fb vo edna grupa za dijabeticari da prasam kaj naogat vo srbija sladoled demek za ovie mi kazaa na frikom ama jas nikade ne gi najdov Inaku si mozela riba da jades na skara zosto samo salata
Јас незнам веќе што да јадам све ми го дига шеќерот едино чија со овошје некое без никаков засладувач.. Али не бива ептем сум гладна од неја не ме држи сита ни еден час Сега земав друго лепче некое од киснато тесто тоа не ми го крева многу забележав денес послем доручек послем два саати ми беше 7.6 и вчера исто послем ручек.. благо немам ни мириснато,а не да каснам кафе исто не пијам ради што не можам без шеќер прстите ме болат од боцкање веќе
na kri kri se fantazija ama cel grad go obrnav ne najdov osobeno toj vo lupka so visnii sega vo vtornik pak ke baram sto da pravam trudna sum
Jas tuka nikade ne sretnav frizider na kri kri .... I zatoa baram na frikom ... Ama ne gi nosat tie a nameneti bile za dijbeticari ... Koja diskriminacija ja imaat sega go sogleduvam toa ...
Еве од неколку дена што имам запишано. На гладно 6.2 Д: чија семе две мажици со млеко и една лажица овес со една банана и две јагоди. У: јагоди Ручек: полнети тиквички со пилешко месо и зеленчук и две лепчина диме ржани Ужина сирови семки Во: шопска салата и варено јајце На гладно 5.5 Д: две лебчина Диме со јајце и домат и една зденка У: јагоди Р: тава од свинско,пилешко и телешко месо со салата У: портокал В: марула со туна и парче инт лебче Д: две парчиња ржано лебче со абц намаз и краставица У: јагоди и бомбици од банана овес кокос, јаболко рендано Р: компир печен пола компир во моја порција со парче стек и салата У: ореви В: не вечерав многу ми беше мака во 9 бев во кревет
мој совет е прво да го смениш лебот да почнеш да јадеш леб за Дијабетичари,свинско избегнувај исто и туна.таму каде што си јадела крем сир абц си можела и јајце,почни да јадеш маслинки тие многу помагаат за шеќерот
Додади јаткасти плодови во комбинацијава или путер некој од јаткасти. Можеш и со вакви млечни напитоци да правиш.
Kolku i da ti e maka ke kasnis nesto. Gladna legnuvanje nikako. Toa go kacuva sekerot. Svinsko ne se preporacuva za dijabeticari izfrli go od jadenje. Vaka drugoto mi deluva ok. So abc sirot dodadi plus jajce i nesto suvomesnato. Protein da imas, ne go isfrlaj. Me interesira po tie bombicite kolku ti e sekerot ako go merese. Jas toa da kasnam ima na nebo da go kacam. Oves i sekeri vo kombinacija mi se smrt.
Првпат слушам дека свинско не треба, ме збунавте. Јас јадам каре и ребро, не ми качува поразлично од друго месо.
Ako ne ti kacuva super.... Krkaj mami Inaku da kade i da procitas za ishrana za dijabeticari. Svinskoto e zabraneto. Jas ne go ni sakam taka da ne mi ni smeta sto ne jadam I Hristos voskrese i za mnogu godini denesniov den
Не знам дали и колку смеете банана, јас за син ми и кога постам за мене ваков сладолед правам : 3 замрзнати банани, 2 лажици какао, 2 лажици таан. Се блендира сѐ заедно и сакаш во калапи за сладолед, сакаш во обична кутија си ставаш. Превкусен е.
Пред јадење ми беше 5,4. Ручав пола ребро, јагнешко, 1 дија леб, компири, шопска. После 1 час 6,7 Баш се засекирав, не сум читала за месата, си реков ќе крене којзнае колку, но добро е.
од овие состојки се е дозволено од XS преминувам во S во 32 недела ,веќе маиците ХС ми се ептен прилепени ,а сега подолу ќе ви ги испратам здравите десерти што ги правам извинете сма заборавив