Ako se cuvstvuva najadeno nema zosto pa i da se buta. Toa e moe mislenje. Bitno pred obrok ne i e pod 4 .... Go drzi sekerot kako so treba. Imam i jas momenti koga mi go kacuva sekerot od 5 na 5.9 samo a sum najadena top i ne bi mozela poveke da izedam
Едно лепче плус не е бутање Треба да се има предвид и тоа дека од прст се малку и повисоки вредностите, преку вена се пониски, што значи и 4 би било ниско, не само под 4. @Bebence29 Секако, како што мислиш, така и прави. Мене ми е грижа да не влезеш пак во кетоза со понискиве вредности, знаеш дека со малку повисоки ти исчезнаа кетоните во урина. Ништо страшно не е и ако ти оди до 7-8 шеќерот после 1 час, па да се ограничуваш само на малку пире.
Pa zavisi mila jas nemozam kolicinski mnogu da izedam posebno leb. Ne sum lebar. I jadam kolku mi se jade. Zosto posle ne mozam da dusam ako kasnam poveke. Pa vo posledno tolku mi e tesko, bebe da ne recam ama ko do cicki mi e kaceno i nemozam da jadam mnogu. I koga mi e ponizok sekerot taka po jadenje, uzinata ja zemam pokaloricna da ne recam i fala bogu ok e kaj mene. Nemam ketoni vo mokracata. A znam da imam ako ne ispijam dovolno tecnost. Kaj mene se pokaza deka ketoni mi se javuvaat od dehidriranost. Ama zboruvame za eden plus nikogas ne sum imala poveke. Sega ovie dena pak ke proveruvam pa ke vidam kako stojat rabotite. Planiram i tromesecen seker da proveram da vidam od posledno dali se ima pokaceno ili tuka se dvizi. Sepak toa e moj licen stav vo vrska so ova. A clenkata ako moze da kasni poveke neka kasni ima fora
Лебот како пример го кажав, може и друг јаглехидрат се разбира. Има фора, има Башка кај неа и покрај многу течности, три плуса имаше кај кетоните. Затоа и и' давам вакви совети. И јас ќе проверувам тримесечен следниот месец, закажано ми е на Ендокринологија. Да видам при крајов како се движи, иако мислам дека сум океј.
Пире многу изедов,мене ми беа многу ниски пред јадење вредностите кога имав кетони,сега веќе ме ми се само што се вракам од крвна слика уште да ме натепааа тие во болница фалеше никој немаше само јас .инаку јас обавезно за ужина јадам леб со нешто намачкано.сега ќе и ги пратам резултатите на стефанка.си го дварив кафето небез кофеин заради притисокот а пукната сум за шоља турско,ама ај си викам ќе издржам уште малку
Провери си и урина за секој случај. Ајде, ќе се издржи уште малку, без сè се може ако се мора. Јас ич не пијам кафе, не осеќам желба иако низок ми е притисокот и можеби убаво би ми дошло едно.
да проверив немам кетони само протеини во прав имам ,да ќе ти дојде добро кафето јас незнам како оздржувам без негоо
Proteinite ti se verovatno i rezultat na otocite i pritisokot. Ke ti kaze stefanka sto kako .... Denes i jas ke i gi pustam rezultatie od dve nedeli a za mokraca ke poceka koga ke pravam krvna slika
Jas pa kafe pijam stom otvoram oci pa jadam ... Navika mi ostana od koga odev na rabota. Ama pijam takvo 2 vo 1
Кога ви ги гледам вредностите ми се дига косата... Вчера неможев никако да го регулирам, а и денес еве незнам во што е проблемот утре сум на контрола па ќе видам што ќе кажи.. ме тапкат по рамо како демек од декортинот дека дава вакви вредности дека не е ништо Али не сум мирна. Кога ќе видам послем јадење вреднос 9ка или 8ка
Ај пиши што јадеше вчера. Еве ти пример моето мени за денес какво е: Доручек (9:00) - 2 рамни лажици овес, 1 рамна лажица чиа, 1 канче грчки јогурт, 50-60 мл млеко од овес без шеќер, вода, јагоди Ужина (12:00) - 1 незрела банана Ручек (14:00) - 80 гр интегрални макарони со болоњезе од 100 гр јунешко мелено, кромид, зачини, 200 мл томатело, салата Ужина (17:00) - семки од тиква 40-50 гр Ужина (19:00) - можеби протеински пудинг Вечера (21:00) - 1,5 парче дија леб од Жито Лукс, путер, кашкавал, сирење, 2 варени јајца, патлиџан/ краставица
Д: две парчиња тонус со абц намаз две парчиња пилешки гради, и пола домат и пола краставичка.(10.0) У: зелено јаболко. Р: мало парче јагнешко, два печени компири и марула (9. У: ореви една рака В: интегрална тарана со грчки јогурт 0%масти и краставичка.(7.6) Треба да го намалам протеинот во исхраната наводно да го успорам растот на бебето
Соодносот меѓу протеините и јаглехидратите ти го крева толку шеќерот. Од шеќерите се зголемува растот на бебето колку што знам, не од протеините. Кој ти кажа протеини да намалиш?! Во доручекот ако имаше 2 јајца, немаше толку да се качи. Двете тркалца пилешки гради не ги ни сметам за некој протеин. И за ручек имаш повеќе јаглехидрати од протеини, требало да јадеш повеќе месо.
@kjofti4 Муабетот ми е дека со вакви вредности на шеќерот не го успоруваш растот на бебето и количината на плодовата вода. Според мене треба да зголемиш внес на протеини за да се направи баланс и да не се качува толку шеќерот.
I gi prativ moite glikemii na stefanka zadovolna e. Barem toa uspevam da drzam balans. Inaku nisto ne mi se jade kolku mi e tesko so ovie kiselinive. Uh veke Ke napravam i tromesecen so slednata krvna slika da se vidi kako e. Za edna nedela vleguvam vo 9 ti pa so gospod napred
Јас имам осетлив желудник и пред да останам бремена, бев на ехо кај интернист. Болка ме фаќаше и барав чаре и совети што да правам ако ме фатат во бременост. Но, за среќа, откако го сменав магнезиумот што го пиев со години, ми исчезнаа болките и ниту еднаш ме нема фатено напад. Тежина може да осеќам и да немам апетит, но среќа немам киселини, ги немав ни во првата бременост. Видете нешто од храна да не ви ги предизвикува повеќе.
мене не ми е од храната и магнезиумот го сменив џабе е .кај мене киселинити почнуваат нвачер кога ќе легнам да спијам