Чизкејгот го правев вака: 1 слој : мелен овес,100 гр мелени лешници,кора од портокал,сок од портокал,и кокосово масло за се да се спои 2 слој:500мл длатка павлака,400 гр маскрпоне,100 гр бело рендано чоколадо без шеќер ,1 желатин 3 слој:300 гр малини, 1 желатин
Healty Raffaeloo preubavo e samo jas ne staviv zasladuvac,od 5.1 na 5.7 mi go krena sekerot a jas tapan najadena
Mozete da gi probate proteinskite pudinzi imaat malku jaglehidrati ili proteinskite barovi od Dm. Za blago. Urma nikako premnogu sekjer. Jas sum na keto ishrana za reguliranje na insulinska rezistencija i blago otprilika toa jadam. Crno cokolado 85% kakao isto.
не е убави на кето ти фалат јаглехидрати,мене ми се појавија кетони во урина и ендокринологот ме искара не бев на кето ама не внесував доволно јаглехидрати.ке ти биде многу низок шеќерот а тоа не е убаво ни за тебе ни за бебето.додека го најдам балансот поминаа 2 недели и сега терам добро за благо јадам многу десерти од драгана,стефи нивните рецепти ми се врв
Ne sum trudna, imam insulinska rezistencija. Postepeno kje vnesuvam vo mali kolicini jaglehidrati. Ishranata mnogu mi odgovara, iznenadena sum kolku loso mi vlijaele jaglehidratite sekogas custvuvav poduenost. Ponatamu bi gi vnesuvala no vo mnogu mala kolicina vo denovi koga imam fizicka aktivnost.
Zdravo zenski za utre imam uput za didimeri I skrien seker vo drzavna...e sega prasanjevo mi e toa Sto uputot za didimeri mi e terminski vo 13 a za sekeroti kazaa da vrtam deka mozebi se zakazuvalo se utepav zvonejki te nedostapni te ne krevaat Telefon...me interesira posto sakam vo Eden den da ispitam za da ne se maltretiram po Sto pati Dali treba na gladno ili moze da se jade znam deka krv ke vadat a toa e na gladno ,ili pa odsabajle da odam za skrien pa potoa za drugoto
Одсабајле појди за скриен шеќер тоа мора да си гладна жедна освен вода 12 часа претходно,па за ддмерите подоцна.За нив немора да си гладна
Neznaev jadev sega pred saat vreme valjda ne e strasno do sabajle sega samo voda ke pijam ili pa da ostavam za vtornik ...so prvoto ne pravev skrien pa zatoa neznam Kako IDE rabotava zatoa I prasav