еве уште еден пробан рецепт меденото срце на стефи несторовска по 1 час шеќерот 5.2 а изедов две парчиња
Го видов рецептот, ми изгледаше дека е многу вкусен колачот, така мек и сочен. Само изгледа како некој нељубител на благо пусто и не ме влече да го направам Вкусно е? Каков џем стави?
Ne dali e vkusno,prevkusno e.staviv domasen dzem od kajsii,gi izblendirav pa gi varev i na kraj staviv melena chia,sledniot pat ke go pravam so dzem od malini Jas sum mnogu ljubitel na blagoo
Bev pred mesec dena Bev uste togas na endokrinolog centar za dijabet. Po kratok razgovor so doktorkata Marija rekovme deka ke terame dieta i tri nedeli merenje seker 2 pati na den. Sabajle ne poveke od 5.1 po 1saat jadenje 4.6. Denes bev na povtoren skrien seker po 3 ned dieta 4.6 Po 1 cas 7.8 Po 2 casa 6.3
Jas bi te sovetuvala sepak da si pripazuvas do krajot so hranata i da si proveruvas seker od vreme na vreme. Ne moras strogo ama pak da pripazuvas. Em pozdravo i za tebe i bebus
Здраво, ова се моите резултати: 0h - 4.0 1h - 9.9( < 9.8.) 2h - 8.1( < 8.5) И ги пратив на матичната и ми пиша само Внимавај, на граница си. Тоа не ми е баш одговор. Не ми кажа ништо подетално Некоја со слични резултати да сподели искуство? Што смеам/не смеам од храна?
Na granica si da. Vnimavaj so vnes na sekeri, belo brasno, jaglerhidrati. Vnesuvaj poveke salata, proteini i masti. Moja preporaka zameni belo brasno so crno, blago jadenje od vreme na vreme ne sekoj den ( ako si blagar ) i jaglerhidratite isto podnamali gi i se ke bide vo red. Inaku da iskoristam i da napisam pravev tromesecen seker i mi e 5 taka da dobro sum vnimavala na ishranata vo periodot od koga sum so rezimot na ishrana radi gestaciskiot. Uspesna misija i super se cuvstvuvam zosto uspeav. Eve me uste dve nedeli do termin
12 saata pred zimanje krv na gladno da nemas jadeno ... Voda mozes da pies, a za vreme na testiranjeto tie dva casa nitu voda nitu hrana.
Читав 3 пати боцкаат или грешка сум? Ќе правам и крвна слика или везе тоа или да го правам во друг ден?
Da tri bockanja se. Odis te bockat od vena. Ti davaat 75 grama seker vo malku voda rastvoren da go ispies vo rok od 5 min i posle sedis miruvas tamu pa te bockat 60 min po ispieniot seker pa po 120 min pak. So prvoto bockanje ke ti zemat i za krvnata analiza ne mora dr den
Pa sega toa sto se prodava ne e lubenica, koj znae kako e zreena. Voopsto ne me privlekuva da kupam a obozavam lubenica. Se znae lubenica koga se jade i koga i e vremeto mila.