E toa navistina neznam. Jas da bidam iskrena nikogas ne sum go sakala svinskoto dali ednas mesecno kasnuvav. Taka da i ne mi ni smeta sto ne go jadam
Мене гинекологот ми кажа 7 било многу за трудници 2от час.... Зошто така Не ми кажа диета, туку да повторам пак за една недела...
Mila ginikolozite ne se adekvatni za ovaa problematika. Granica e 7.8 za vtor cas. Za prv cas 9.8 Znaci ne se za djabe tie referentni vrednosti postaveni. A toj moze da si dava mislenje kolku saka. Jas da sum nema da povtaram nikakov test. Ako ti se vo red. Ama sepak ti si odlucuvas. Ako mislis deka treba da go povtoris povtori go
консултирај се со ендокринолог најубаво ќе ти каже.ако си во можност би ти јс преоорачала Стефанка од Ремедика ќе те упати убаво она.јас повторив два пати ама она ме тераше а генеколозите не се тие што дабаат диета или терапија за шеќер
Страв ми е чоколадо да каснам. Само црно чоколадо и овошје јадам Фала ти ❤️ Ќе внимавам малку, ќе јадам повеќе салати и овошје
Одам кај Стефанка, наредната недела сум, ќе и го покажам резултатот. И го пратив на вибер не ми врати......
Мене веднаш ми враќаа инаку две бременост ги истерав со нејзе еве сум36+3 ќе те среди она мене ме тераше два пати заради висок притисок и кетони,протеини и уриноглобин во урина па ме среди за 2 недели се во нормалаа
Јас мислам резултатите ти се добри, ама сепак ендокринолог е компетентен да каже. Ако се одлучиш на државно, ја препорачувам Билјана Тодорова. Инаку ако пазиш, тогаш и овошје умерено јади. Зашто и тоа содржи шеќери нели.
Даа после ќе ги правам за утре за доручек само со овесни брашно со малини јагоди и путер од јатки би хиле совршена комбинација
Оли преубави се направи ги таман ќе си доручкувате со син ти ,на ќерка ми многу и се допаднаа.цела вечер ги мислев неможев да спијам
Да ве прашам вечерта пред испитување до колку часот треба да се јади/нејади? Дали има врска за точен резултат? Денес ќе одев ама сношти во 10ч двопек јадев малку, плус детево дома остана не е в градинка и неможев пак да појдам.
Девојки во која недела испитувавте огтт? Мене матичниот ми даде упат за наредна недела , 24+0 ќе бидам .