Девојки, дали ако те водат со гестациски дијабетес, може врз основа на таа дијагноза да отвориш боледување?
Treba da napravite konsultacija so endokrinolog, malku vi e pokacen vo odnos na referentnite vredonosti.
Во среда сум кај мојот матичен гинеколог па ке се консултирам и со неа што понатаму , не е проблем сигурно до среда.
Здраво, мислење за резултатите дали се во ред? на гладно - 4,1 по 60мин. - 5,1 по 120мин. - 4,7 Ви благодарам.
Останав на Сиофор, треба деновиве да одам на контрола и нови анализи да правам, да видиме дали и што се спуштило. Ќе пишам баш дали ќе инсистира на друга терапија.
Mene so Siofor od 500mg i rezim na ishrana mi se regulirase, isto kaj Stefanka sum. Planiram da go ostavam Sioforot i da probam samo so ishrana i fizicka aktivnost.
Јас ако убаво се сеќавам пиев првите месеци и не ни знаев дека сум бремена. Во бременост за чудо огтт ми беше супер. Додека доев не пиев и ми беше баш тешко. Сега пијам 1000сабајле, 1000мг навечер дур не купам рибелсус.
@Калатеа извини што ти досаѓам ама ти кажаа од каде можеш да го купиш Рибелсусот? Зегин го немаат, еурофарм исто ми рекоа во инсулинска аптека да го купам а таму сум сигурна дека не продаваат лекови.
Стефанка ми рече дека би требало да одам таму да ја земам терапијата, ми спомна боцкање таму, поточно диетолозите и сестрата го ставаат, ама мислам тоа беше за Оземпикот. Аптекиве во Чаир да ги ѕирнеш?
Да, оземпик се боцка ама др ми рече го немаат ни во центарот за дијабет. Ми е страв од Чаир или Косово имаше случај со рапид инсулин место Оземпик продавале
Ауу страшно. А не ти понуди да ти даваат во Ремедика? Евентуално во Систина? Не знам каде може да го има, некој фармацевтски претставник да каже, знам дека Ново Нордиск Фарма го носат кај нас, да се јавиш кај нив +389 2 2400 202 infomk@novonordisk.com
И мене ова ми падна на памет да ги прашам нив. Денес ќе видам во центарот за дијабет на клиника дал ќе најдам или ќе знаат некое инфо. Фала ти
Испитував скриен шеќер погоре е резултатот малку ми е покачен по 2 часа мерење па докторката ми кажа сега за сега нема потреба од ендокринолог ми кажа со исхрана да пробаме. Дали можеби имате некоја исхрана што ви ја препорачале да ми ја препратите ? И колкууу е ова сериозно зошто има денови кога знам да си подкаснам тоа што не треба