А други симптоми имаше? Бебето да е понапред со раст или повеќе плодова вода? Она тврди дека е од лежењето ради краткиот цервикс- 7 недела како лежам…
Samo toa sto bebeto mi e malce pogolemko za 1 nedela. Plodova voda imam normalno. Pri sekoja krvna slika sekerot 5, 4.7 nikogas ne mi bese visok.
Мешковци добро утро и ви посакувам среќна нова година . Ќе ве дружам и јас овој период. Јас сум на бед рест со скратен цервикс и си имам и неофицијален гестациски. Пред да легнам во постела во ноември и декември ми беше на гладно 4,8 и 5,3 меѓутоа како залегнав во постела се изремети работата. Докторката од Ремедика тврди дека немам клиничка слика на гестациски, постелката, плодовата вода и бебето не отстапуваат од нормалното растење и состојба, но со самото лежење и немањето никаква активност и нетрошењето на сѐ што внесувам придонесе да се случи ова. Инаку крвната слика ми е подобрена откако лежам, железото од 8/9 ми се качи на 22, од почеток на бременост до сега сум ослабена -5/-4 килограми. Генерално се хранам во ред, си каснував благо, тук таму некоја пица Од денеска почнав да мерам со ново апаратче на гладно беше 6,2, а по еден час 7,2. Моето прашање е (додека да се видам со ендокринолог после празниците), кои се единиците што се во ред за да знам од прилика? Инаку почнав со режим- повеќе на протеин, влакна и малце јахлехидрати, овошје сведено на минимум освен тие со низок гликемиски индекс. Би ви била благодарна да ми кажете како се движеле вашите мерења. Среќна нова година
Devojki jas ne meram seker zasto mi e vo ref granici, mi kazaa samo da vnimavam so hrana. Celo vreme se pridrzuvam do se shto pisuvate tuka no vcera jasnav edno kifle od belo brasno (vizitarsko) i edna mala vanilica. Dali e ok ednas dva pati mesecno da se desi toa ili treba strogo pridrzuvanje? Прво мерење 4.7 (на гладно секогаш варира од 4 до 5) Второ мерење 10.07 - (10.00 граница во бременост) Трето мерење 7.2 - (8.5 граница во бременост) Tri mesecen 5.
Mene mi kaza endokrinologot da go drzam do 8. Znaci merenje posle 1 cas od jadenje i da nema mn 8. E sega sekoe telo razlicno sama ke znaes sto najmn ti go kreva. Mene pr cokolado ne ama oriz i to kako. Sepak dobro e da se pazi. Ne mora na gladno da meris barem jas ne merev oti nikogas ne bese visok samo posle jadenje. Sega se nauciv i veke samo 1 meram dnevno.
Sosema ok e, jas si podkasnuvam nekogas i bel leb zato sto ne mi vlijae mn. Pr mene orizot i blagoto mi go krevaat. E sea ne preporacuvam sekoj den parce torta ili baklava.
Да, ќе видам на што ми реагира најмногу. Сабајле на гладно 6,2, по доручек еден саат 7,2. Фала ти што сподели
Девојки пак јас Сакав да ве прашам дали некоја од вас пие протеински шејк? Кој би го препорачале што не дига многу шеќер? Сакам да купам
Многу ми е непријатно што ја оптеретив темава, ама никаде не можам да најдам одговор. За вие што мерите на гладно и после јадења, кога пиете кафе? Јас сакав сега после доручек, ама си викам да измерам прво како е шеќерот па после да пијам, бавно го пијам и знам дека ќе влијае на мерењето. Да пијам за време на ужинка или не е важно? Почнав со стевиа
So prvata bremenost imav gestaciski sega sum pak bremena koga vi se pojavi gestaciski vo vtora bremenost koja nedela
Mozes i drzavno no i privatnite pravat. Avicena synlab mozi ima i dr. Okolu 600 den otprilika ne pamtam ubavo.
Авицена преку фонд, 36денари, мерат само после 2 часа колку ти се покачил Приватно авицена 600денари со што добиваш и резултат колку се покачил шеќерот и во првиот час од резултатите
Пиј повеќе вода и доколку можеш пешачи. Не се оптеретувај… нема ништо да ти биде… инаку и јас добив дозвола за утре за едно парче торта
I jas si podkasnuvam cokolado, izmeriv sekerot ne mi go kreva. Sega normalno ne jadam celo cokolado ama po nekoja kocka da.