Нема врска, ако немаш проблем со шеќер, нема да се качи, башка 12 часа треба да не си јадена- секако имаш време.
Поздрав девојки. Јас со храна го средив шеќерот после јадење- скоро секогаш ми е во границите препорачани од ендокринологот, меѓутоа сабајле ми е сепак висок. Варира од 5.5 до 6.5. Другиот еднокринолог вика да сум земала сиофор од 500 зошто од сабајле требало да ми биде 5.1-5.5 највеќе. Некој да се нашол во ваква ситуација?
Здраво денеска испитував гестациски дијабетис. Јас мислам во ред се резултатите сепак поискусните нека ми пишат. Инаку во понеделник сум на контрола и ќе ги носам резултатите.
Здраво јас денеска испитував, птед тоа бев да прашам ми рекоа Ден претходно си јадеш нормално до 19/20 часот а после тоа ништо не смееш само,вода.
Да слободно можеш вода да пиеш и измеѓу боцкањата. Јас после прво боцкање одкако го испив растворот пиев вода. Дури и таму сестрите ми понудија вода после боцкањето.
Каде се боцкаше? Јас во Биотек пред да останам бремена си проверував ОГТТ , не ми дозволија ич вода ... па издржив тогаш без проблем ама сега којзнае како ќе поминам и дали ќе ми дадат вода...
Треба да бидеш минимум 12 часа гладна до 14. Во зависност кога ќе те боцкаат, мислам во колку часот ќе си израчунаш кога треба да биде последното јадење.
Здраво женски, 26та недела сум. Бев сабајле да проверам скриен шеќер, според резултативе, матичната ме праќа на ендокринолог за да ми дадат диета. Јас сум на патолошка бременост, голем дел од денот лежам или седам. Кажете ми дали е загрижувачки резултатов?
Што мислите за резултатите? На гладно 2 часа по оптпварување : 6 Матичната вели дека е ок, ама некако ми изгледа висок резултатот на гладно што е
I jas jadam epten mala kolicina, kolku da mi pomine zelba za blago, se nadevam ne pravam nekoja golema greska.