Da se prijavam posle pregledot denes . Ke pijam glukofaz po pola od 1000, ednas vo denot so rucek. Treba da meram seker 6 pati na den, pred I 2 casa po sekoj obrok nekolku dena pa da se javam pak kak Dr. Dr bese ok, onaka, zadovolna sum od nea.
Здраво стомачиња убавиВчера бев во Синлаб за да проверам скриен шеќер,многу ме копкаше од скринингот кога докторката ми рече дека бебето било понапредно за две недели,да сум проверела скриен шеќер.Аууу тоа кога ми дадоа да пијам шербет мислам во мозок ме удри и бебето почна да мрда во стомак кутро се чудело што му дадов.Можев да одам ама останав во лабараторија 2 часа.Што мислите за моите резултати дали се во ред?Треба да закажам кај матичната контрола.
Зависи од резултатите: само диета, диета+апчиња или диета+инсулин. Под диета се разбира здрава исхрана, броење лебни единици и сл. а не гладување.
Eve se ti objasnile Mislam.deka moze I porano da se napravi testot, zavisi kako ke proceni Dr sto te vodi.
Скриен шеќер да на гладно се проверува, ако можеш од предходната вечер од кај 9 или 10 да не јадиш и не пијаш ништо, сабајлето кога одиш да проверуваш ни вода не пиј. 24та 25та недела е таман на време.
Јас кога ќе проверувам скриен шеќер ќе бидам 28 недела, гинеколог ми рече после 19 часот можам само обична или кисела вода да пијам, а храна не. По грозно нешто во живот не сум испила ама шо се мора ни е тешко.
Aha znaci taka. Mene nikoj ne mi rece sto treba predhodna vecer.togas taka ke postapam i jas.znaci voda moze.