Utre treba da odam od sabajle da ispituvam skrien seker okolu 7:30. A sega samo Sto zavrsiv so jadenje testenini I sladoled Dali da odam, Dali ima dovolno vreme 12 saati do utre ili da odam drug den? Sto mislite?
12h треба да не си јадена пред испитување на скриен шеќер така да можеш да појдеш утре ќе има поминато 12h
Немора да значи дека ќе имаш ако имаш вишок килограми. Обично од 24-28 се испитува. Другарка беше коски и кожа па имаше.
Еве го мојот резултат на гладно е добар, после 2 часа покачен. Незнам уште што ќе ме советуваат... Што пазите да не јадете, сум заборавила од првото. Да исфрлам бел леб, тестенини, благо, газирано, поблаго овошје, грицки ? Компир и ориз дали јадете ? Кога ќе помислам што ќе јадам Месо воопшто не ми се јаде цела бременост ми мириса. Останува салати, јајца, сирење, к.млеко... Уф и напротив денес ми се јаде нонстоп.
Можеш ржан леб, интегрален ориз и тестенини. Мене интегралните тестенини ми го покачуваат шеќерот. Ќе треба да тестираш да видиш. Горенаведеното што го имаш спомнато да го избегнуваш. Да внесуваш многу протеини, јајца, грчки јогурт, месо (ама спомна не јадеш месо), сирење. Јас искрено јадам и протеински барови без додаден шеќер и протеински пудинзи. Воопшто не ми го качуваат шеќерот. Едниот ендокринолог ме искара дека сум јадела тоа, не разбирам зошто кога мене ем ме држат сита, ем не ми го качуваат шеќерот. Од овошје бобесто: капини, малини, боровинки итн. Јас јадам и јаболко едно и исто шеќерот не ми го качува. Некогаш знам и портокал да каснам да се освежам. Многу е комплицирано искрено дија леб на пример ми качува шеќер, а обична тортиља не... треба да се тестираш со апаратче и да видиш. Исто можеш да јадеш лешници, бадеми, ама мене лично не ми држат ситост.
Сабајле јадев црн леб со семки не сум во Мк и тука таков ми е најубав, може подобро е и домашен 'ржан леб да си направам. Со јајца и 2 парчиња кашкавал и домати. Едно јаболко зелено меѓу орбок и за ручек стварно незнаев што, а вече бев гладна и направив шопска со парче црн леб. Вечерва може таратор или јајца да сварам. Сега додека да се уходам што и како треба малце ќе ми е мака. Повеќе е и психата ама за бебето ќе се издржи. Месо јадам не дека не, ама многу слабо оваа бременост не ми е убаво ама ќе се потрудам за да ме држи сита. Фала ти многу на одговорот, ако имам некое прашање ќе ти пишам пак.
Здраво што направи, какви ти беа резултати. Јас денес баш јадев тесто се заборавив за утре за тестот се мислам дали да го одложам
Здраво сакам да ве прашам кој според вас е добар доктор специјалист за шеќер во државна? Сакам да фанам малце по серозно со скриениов шеќер што наводно на границата ми е па сакам да знам од кој др сте задоволни
Здраво колку ти беше шеќерот и кај мене е е н граница ми рекоа да одам на ендокринологија ама нема термини се мислам дали самата да се ставам на диета или ќе ми требаат некои таблети