Сега за сега мене ми е добар коку што разбирам. Сабајле на глдно ми беше 4,8 границата е до 6. После доручек 5,4 границата е до 8. Пазам точно што јадам па ќе видиме, ако повеќе време вака ми се движи Ок, може ќе си дозволам нешто поубаво Инаку и мене ми рече може интегрален ориз, паста и компири. Ама рече таман ќе тестираш и ќе видиш колку ти го качуваат шеќерот. По објаснувањето дека еден помал тањир да биде полн со зеленчук, повеќе протеини и помалку скроб и јх.
Сакам за ужина да пробам едно-две парчиња лубеница. После еден час ли да мерам за да видам дали ми го покачува многу шеќерот ?
Prvite denovi pazev povise no mi se jade blago ovosje ne sum piela sokovi sega pamet mi e da piijam si kupiv so zero sugar i energy drink
Еве и јас сабајле паметна земав си направив пица од р'жано брашно, одозгоре ставив 4 парчиња сувомеснато и моцарела. Таква правев кога бев на Хроно исхрана и ми се качи на 7,4. Морав да пробам и веќе ќе знам нема хаха.
Јас вчера после 24ч гладување изедов еден симит и јогурт, морав било што зошто ќе паднев мислам, шеќерот 11.9 после тоа...
Добро ти си и при крај веќе, ама сметам од еднаш неможе ништо да биде. Битно да го регулираме. И јас ќе се држам до јајцата за доручек Мислев ќе ми биде многу стресно што мерам, ама сега за сега не. Бидејќи без апаратчето незнаев колку ми се движи и се изгладнував повеќе слабо јадев.
Денеска за ужина зедов еден сникерс изедов, ми се јадеше многу благо и баш сакав да видам колку ќе ми го покачи шеќерот. После еден час измерено 5,8, ќе проверам и после саат ипол. Прашање дали може еднаш неделно да си дозволам по некое благо како сега, бидејќи сега беше Ок мерењето?
Jas skoro sekoj den jadam po malce doktorot mi dozvoli edinstveno sto mi go kacuva sekerot e beliot leb prv pat 8.3 denes jadev domasni kifli 9.00
Имам проблем со скриен шекер пробуваме за бебе Дсли треба посебна диета Благо леб не јадам секако или некој витамини да земам
Мене тогаш ми напомена дека мерејќи сама ќе си видам што ми го покачува. Денес баш ми се јадеше благо и велам таман ќе проверам, ама дури се и изненадив дека не ми беше многу висок. Само без претерување и следење. Оф домашни кифли кој може да ни одолее
Ama posle 2 saati mi bese 6.3 i jas pazam ama nekoj den ti se jade ja koga sum nervozna ne se kontroliram swga pak sum na konsultaci za jadenje ne mi e mn daj boze da ne mi ostane i posle bremenost pa ke izdrzime uste malce za bebeto ama od koga sum na rezim ne e tolku aktiven